Vanaf heden slaan De Feestarchitect en Jempi Reizen de handen in elkaar om jullie een veilige dichtbijvakantie aan te bieden!

Kom overnachten in ons pop-up kasteelhotel in de Ardennen (Marche-en-Famenne).

Château Jemeppe staat gekend voor zijn unieke atmosfeer en locatie. Elke kamer op het domein heeft een uniek interieur, met zorg en vakkennis ingericht door de kasteeleigenares.

Op een uurtje rijden van Brussel, 21 km van Durbuy en 44 km van Namen bevindt zich één van de grootste culturele schatten die ons land rijk is.

Overnachten kan op donderdag-, vrijdag-, en zaterdagavond. Tijdens de schoolvakanties alle dagen geopend!

De geschiedenis

De geschiedenis begon midden 13e eeuw met de bouw van de Donjon, een 23 meter hoge, vierkante slottoren. Het deed dienst als veilige thuishaven voor de heren van Jemeppe. In het verleden kende deze regio vele gevechten door de strijd tussen de Naamse en Luxemburgse dynastiën.

Jean D’Ochain nam, in 1280, als eerste intrek in de château. Daarna volgende de familie Ans als kasteeleigenaars. Zij bouwden verder aan het domein en veranderden de Donjon in een kasteel door de toevoeging van drie vleugels, omgeven door een slotgracht.

Volgende generaties voegden onder andere ‘La Ferme’ toe waar de stallen zich bevonden. Deze familie heeft het domein dan ook gebouwd tot wat vandaag nog steeds aanwezig is. Sinds de 13e eeuw zijn slechts 4 families eigenaar geweest van Château Jemeppe.

Doorheen de 20ste eeuw raakte het kasteel wel in vervallen staat waardoor een restauratie hoognodig was. In 1997 zijn de restauratiewerken dan ook begonnen om het domein terug in alle glorie te herstellen. In totaal is er 14 jaar gerestaureerd aan dit kasteel om het te brengen tot wat het vandaag is en in het verleden was: een impressionant domein met een rijke geschiedenis.

Naast de gebouwen is ook het volledige landgoed terug samengebracht zoals het voorheen was. De omringende bossen en weilanden zijn goed voor 34 hectare wat de grootte van het domein op 45 hectare brengt.

Slapen

Elke kamer op het domein heeft een uniek interieur, met zorg en vakkennis ingericht door de kasteeleigenares.

Zij besteedde jaren aan het uitzoeken van de meubels en het harmonieus inrichten van elke kamer. Dit is één van de vele elementen die dit domein zo uniek maakt.

Van bij aanvang staat het samen genieten in en van het authentiek kader centraal in de filosofie van Château Jemeppe. Je zal er dus geen televisie of minibar vinden, wel is er wifi beschikbaar op het bebouwde deel van het domein.

Elke kamer beschikt over uiterst comfortabele bedden en een afzonderlijke badkamer met toilet.

Ook kinderen zijn welkom en zullen de tijd van hun leven beleven! Kinderbedjes gratis beschikbaar op aanvraag.

Faciliteiten

Restaurant, lounge met open haard, raclette-avond, biljartkamer, bibliotheek, kasteellounge, binnenzwembad, sauna, tennis, 34 ha tuin met omringende bossen. Gratis wifi op het bebouwde deel van het domein. Aanbod van gratis fruit. Gratis privéparking.

Restaurant La Ferme

Volgens de nieuwe veiligheidsmaatregelen is ons restaurant voorlopig gesloten en kunnen onze gasten romantisch dineren in de ruime hotelkamers.

Na de lockdown zal ons restaurant terug openen exclusief voor onze hotelgasten. Wij blijven met grote zorg de nodige maatregelen treffen en bieden uitsluitend voor hotelgasten ontbijt, lunch en diner aan.

Kies je voor een grote wandeling? Dan kan je kiezen voor een lunchbox voorzien van veel lekkers.

Activiteiten rondom Château Jemeppe

Voor iedereen is er wel iets te doen! Zoek je rust, ben je een wandelaar, zin om met de vrienden te gaan mountainbiken, paardrijden, ponyrijden voor de kinderen, een huifkarrentocht, relaxen in het zwembad en de sauna, gaan shoppen in Durbuy, op ontdekking naar de Grotten van Han, …

Je leest het goed… er valt véél te beleven in en rond Château Jemeppe!

Kamertypes:

La Ferme ‘Petite’ (18 m²) : kleine, maar prachtig vernieuwde kamers in de hoeve met bad of douche, wc, haardroger. Gratis wifi. Max. 2 volwassenen.

La Ferme ‘Standard’ (23 m²) : prachtig vernieuwde kamers in de hoeve met bad of douche, wc, haardroger. Gratis wifi. Max. 2 volwassenen + 1 kind / 2 volwassenen + 2 kinderen / 3 volwassenen.

La Ferme ‘Suite’ (32 m²): charmante en ruime vernieuwde kamers in de hoeve met bad of douche, wc, haardroger. Extra toiletgerief en badjassen. Gratis wifi. Max. 2 volwassenen + 1 kind /2 volwassenen + 2 kinderen / 3 volwassenen.

Château ‘Superior’ (20 m²): kleinere kamers gelegen in het kasteel met bad of douche, wc, haardroger. Extra toiletgerief, badjassen en exclusief gebruik van de verschillende salons in het kasteel. Gratis Wifi. Max. 2 volwassenen.

Château ‘Deluxe’ (35 m²) : ruime historische kamers in het kasteel met bad of douche, wc, haardroger. Extra toiletgerief, badjassen en exclusief gebruik van de verschillende salons in het kasteel. Gratis wifi.  Max. 2 volwassenen + 1 kind / 3 volwassenen. Ook communicerende kamers mogelijk.

Château Suite (40 m²): prachtige grote kamer in het kasteel met zicht op de kasteeltuin met bad, wc, haardroger. Extra toiletgerief, badjassen en exclusief gebruik van de verschillende salons in het kasteel. Gratis wifi. Max. 2 volwassenen + 1 kind / 3 volwassenen.