Welke bezienswaardigheden moeten zeker op ons lijstje staan?

Uiteraard de prachtige rijstvelden van Bali, je kan ze op verschillende manieren ontdekken. Via wandeltochten of per (elektrische) fiets. Verder staat Bali bekend als ‘het eiland der goden’, een bezoek aan een van de duizenden tempels mag dus zeker niet ontbreken. Ik was bijvoorbeeld erg onder de indruk van de hindoeïstische tempel Pura Besakih, de Moedertempel op de helling van de vulkaan Gunung Agung.

Wat is jouw favoriete plek op Bali?

Tijdens mijn laatste bezoek aan Bali heb ik vanaf het dorpje Tenganan Pegringsingan een wandeling gemaakt door de jungle met op het einde een stevige klim. Het uitzicht toen ik eenmaal boven stond, was adembenemend! Een landschap van groene rijstvelden met de vulkaan Mount Agung op de achtergrond. Het leek wel een prentbriefkaart. Daar werd ik wel even stil van, al zat de klim er ook wel voor iets tussen.

Wat is jouw beste Balinese reissouvenir?

Ik kreeg van de gids bij het begin van de reis een sarong en een Balinese hoed (ook wel ‘capil’ genoemd). Op het einde van de reis mocht ik beide meenemen naar huis. De hoed is intussen een prachtig interieurstuk geworden. Zo heb ik altijd een stukje Bali dicht bij mij!

Artikel in samenwerking met TV – Mensen zijn media.