Bestemming

10-daagse groepsreis CHINA

TUI tours

Keizerlijke steden

  • Het oude en het nieuwe Shanghai
  • Kennismaking met het terracottaleger in Xian
  • Bezoek aan de Verboden Stad & de Tempel van de Hemel
  • Picknick op de Chinese Muur
Programma

Dag 1 | Brussel – Shanghai

Vertrek naar Shanghai.

Dag 2 | Shanghai (M)

Bij aankomst in Shanghai en na het vervullen van de formaliteiten staat je lokale gids je op te wachten. Tijdens een wandeling over de Bund heb je een mooi zicht op zowel het oude als het nieuwe Shanghai. In Pudong was er tot 20 jaar geleden geen bebouwing en nu staat de tweede hoogste toren ter wereld, de Shanghai Tower hier te pronken naast de net zo indrukwekkende Jinmao Tower en de Oriental Pearl Tower. Overnachting in het Jianguo Hotel****.

Dag 3 | Shanghai (O-M)

Na het ontbijt is het tijd om kennis te maken met de lokale bevolking tijdens een sessie Tai Chi in het park. Een bezoek aan de Yu tuin mag zeker niet ontbreken. Er werd in de 16e eeuw door Pan Yundan meer dan 25 jaar gebouwd aan deze tuin die bedoeld is als eerbetoon aan zijn ouders. In Tianzafang maak je kennis met een ander deel van het oude Shanghai. In deze wirwar aan straatjes kan je heerlijk kuieren langs de verschillende winkeltjes, lokale restaurants en bars. Vraag je gids zeker naar de mogelijkheid om een (optioneel) bezoek aan de 88e verdieping van de Jinmao Tower toe te voegen aan je kennismaking met Shanghai. Overnachting in het Jianguo Hotel****.

Dag 4 | Shanghai – Xian (O-A)

Na het ontbijt is het tijd om Shanghai achter ons te laten en met de hogesnelheidstrein richting Xian te vertrekken. Eens je in Xian bent, ga je op ontdekking in de moslim wijk. Een bezoek aan de Grote Moskee laat je een heel andere, minder bekende kant van China zien. In Xian woont immers de grootste populatie moslims van het ganse land. Overnachting in het Grand Dynasty Cultural Hotel****.

Dag 5 | Xian (O-M)

Xian heeft naast Pingyao één van de best bewaard gebleven stadsmuren van het land. Het is dan ook zeker de moeite waard om over deze muren te kuieren. Zij die willen kunnen (optioneel) een fiets huren om over de omwalling te rijden. Na het middagmaal is het tijd om onze reis verder te zetten en richting Lintong te rijden. Het is hier dat enkele landbouwers in 1974 tijdens het graven een archeologische vondst deden die de geschiedenis voorgoed zou veranderen. Bij verder onderzoek bleek dat hier het mythische terracottaleger van de 1e keizer, Qin Shihuang lag. Neem tijdens je bezoek dan ook de tijd om te genieten van deze unieke site. Geen enkel van de krijgers is identiek, zij hebben elk hun eigen gelaatstrekken. Na dit bezoek maken we nog een stop aan een atelier waar er tot op de dag van vandaag volgens een traditionele manier terracottasoldaten in diverse maten worden gemaakt. Overnachting in het Grand Dynasty Cultural Hotel Hotel****.

Dag 6 | Xian – Peking (O)

Na het ontbijt brengt de hogesnelheidstrein ons naar Peking, de hoofdstad van dit immense land. Tijdens een bezoek aan het Zomerpaleis zie je van dichtbij hoe megalomaan keizerin Cixi was. Zij was het die dit paleis liet bouwen met geld dat eigenlijk voor de uitbouw van haar leger was bestemd. Het immense meer in het midden van het paleis werd met de hand uitgegraven. Het is op dit meer dat je ook de marmeren boot kan terugvinden die de keizerin liet bouwen om van de thee te genieten. Uiteindelijk zou ze maar een paar keer gebruik maken van de boot. ’s Avonds kan je (optioneel) deelnemen aan een foodtour per tuktuk die je langs 5 unieke plekjes, die voor een buitenstaander nauwelijks te vinden zijn, brengt. Op elke locatie kan je van een andere lokale specialiteit genieten. Is een foodtour niets voor jou? Dan kan je misschien opteren om de stad te ontdekken van achter op een motor met sidecar. Overnachting in het Hejingfu Hotel****.

Dag 7 | Peking (O-M)

Je start de dag met een bezoek aan de Tempel van de Hemel. Het park dat rond deze tempel ligt, is een geliefkoosde plek voor de lokale oudere bevolking om samen te komen. Om de tijd te doden spelen ze een kaartspel of dat andere favoriete spel van de Chinezen, Mahjong. Op een andere plek zie je dan weer een Tai Chi leraar met een groep in de weer of je kan er, tot grote hilariteit van de lokale bevolking, zelf deelnemen aan een dansles. Nadien trek je naar het immens grote Tiananmenplein. Aan de overkant van het plein zie je de contouren van de Verboden Stad opdoemen. Eeuwenlang was deze stad alleen toegankelijk voor zij die tot het entourage van de keizer behoorden. Na een bezoek aan dit iconisch bouwwerk trekken we nog naar de heuvel van het Jinshan park. Van hieruit heb je een prachtig zicht op de ganse Verboden Stad met daarachter het Tiananmenplein. Overnachting in het Hejingfu Hotel****.

Dag 8 | Peking (O-M)

Een bezoek aan China is niet volledig zonder een bezoek aan de Chinese Muur. Wij gaan naar de Mutianyu sectie die op iets meer dan een uurtje rijden van de stad ligt. Wandel hier zeker een eindje op de muur om de enorme omvang van dit doorheen China kronkelende bouwwerk op je te laten inwerken. Een picknick op één van de wachttorens maakt de belevenis net dat tikkeltje specialer. Op onze terugweg naar de stad maken we nog een korte fotostop aan de Olympische site met oa het Vogelnest en de Water Cube. Overnachting in het Hejingfu Hotel****.

Dag 9 | Peking – Brussel (O)

Vrije tijd tot aan het vertrek van je transfer naar de luchthaven. Je kan er eventueel voor opteren om vandaag nog een (optioneel) bezoek te brengen aan de Lama tempel en Xiushui zijdemarkt. Vraag je gids zeker naar de mogelijkheden.

Dag 10 | Brussel

Aankomst in Brussel.

O = ontbijt, M = middagmaal, A = avondmaal.

Verblijfshotel

Hotels

Plaats Nachten Hotel
Shanghai 2 Jianguo Hotel ****
Xian 2 Grand Dynasty Cultural Hotel ****
Beijing 3 Hejingfu Hotel ***
Prijs

Afreisdata & prijs

24/05/2019

2-persoonskamer  € 1885
1-persoonskamer  € 2193

05/07/2019

2-persoonskamer  € 2136
1-persoonskamer  € 2431

06/09/2019

2-persoonskamer  € 1912
1-persoonskamer  € 2221

29/11/2019

2-persoonskamer  € 1751
1-persoonskamer  € 2039

03/04/2020

2-persoonskamer  € 1931
1-persoonskamer  € 2255

Inbegrepen

– Nederlandstalige TUI reisleiding van Brussel tot Brussel
– internationale vluchten met Hainan Airlines/Emirates
– alle luchthaventaksen op het ticket
– Engelstalige lokale gids
– lokaal transport in comfortabele minibus/autocar (met airconditioning)
– hogesnelheidstrein Shanghai – Xian / Xian – Peking in 2e klasse
– alle vermelde lokale transfers
– toegangsgelden voor de inbegrepen bezoeken en bezienswaardigheden
– alle overnachtingen
– maaltijden: volgens programma (O=ontbijt, M=middagmaal, A=avondmaal)
– alle lokale taksen

Niet inbegrepen

– optionele excursies (onze tips): ter plaatse te reserveren en te betalen, prijzen onder voorbehoud
– persoonlijke uitgaven
– visum: indien het visum via ons wordt aangevraagd, dient een kopie van het internationaal paspport 6 weken voor vertrek in ons bezit te zijn. Indien deze termijn niet gerespecteerd wordt, zijn wij genoodzaakt extra verwerkingskosten aan te rekenen. Prijs € 171 per persoon
– alle verzekeringen
– fooien voor de gids en chauffeur
– fooien tijdens optionele excursies
– bagageservice in de hotels

Aantal deelnemers

min. 9 personen, max. 25 personen

Verzekering

Zorgeloze vakanties… Met Jempi Reizen en VAB ben je altijd en overal beschermd.  

Ben je nog niet verzekerd? Wij bieden je de keuze uit een tijdelijke polis of jaarpolis:

Reisbijstand
Wereldwijd beschermd tegen alle vakantiepech.

Annulatieverzekering
Bij annulatie of wijziging van jouw reizen, wereldwijd.

Contacteer ons voor meer info en prijzen.