Bestemming

Winterwonderland

Winter in Finland biedt een omvangrijk scala aan winteractiviteiten.

We bieden een ontspannen programma aan met veel variatie. Na de succeservaring van vorige jaren kunnen we garanderen dat het een niet te missen beleving wordt!

Onze troeven
• Bezoek aan Santa Claus Village met rendiersleerit en ontmoeting met de kerstman
• Uniek diner in een restaurant waar bijna alles bestaat uit ijs
• Leer de technieken van het rijden met een sneeuwmobiel
• Bezoek aan huskyfarm en geniet van een huskyrit

Formaliteiten voor Belgische staatsburgers
Geldige identiteitskaart of paspoort.

Munt
U kunt ter plaatse betalen met euro’s.

Lokale tijd
In het Finse Lapland is het een uur later dan in België.

Klimaat
De zomers zijn kort, maar kunnen warm zijn. De winters zijn lang, met vooral in het noorden veel sneeuw en zeer lage temperaturen. Voorzie degelijke, waterdichte en warme kledij, idem voor het schoeisel en hoofdbedekking.

Kledij
Op de dag van aankomst krijgt u een volledige warme winteruitrusting die u kunt behouden tot op het einde van de 5-daagse en die we aantrekken voor elke buitenactiviteit: stevige bottines, dikke sokken, warme en waterdichte overall, handschoenen, muts en sjaal.

Programma

VLUCHTEN

Vluchten met Ryanair:

06/03 Charleroi – Lapland Rovaniemi 06u20 – 10u35
10/03 Lapland Rovaniemi – Charleroi 11u00 – 13u20

Vluchturen onder voorbehoud

PROGRAMMA

Dag 1 | Maandag 6 maart 2023 | Charleroi – Rovaniemi (A)

We vertrekken vroeg in de ochtend vanuit Charleroi naar Rovaniemi en komen daar aan om 10u35 lokale tijd. We halen onze extra aangepaste kledij voor de koude op en checken in in ons hotel. Tijd om op verkenning te gaan in Rovaniemi of te genieten van een eerste sneeuwwandeling.

Avondeten in ons hotel.

Dag 2 | Dinsdag 7 maart 2023 | Ranua – Rovaniemi (O-M-A)

Na het ontbijt vertrekken we naar Ranua Wildlife Park dat gelegen is in een arctisch bos. Hier vind je maar liefst 50 verschillende soorten dieren waaronder ijsberen, bruine beren, lynxen, vossen, verschillende vogels en de muskusos. Terwijl we door het park wandelen gaan we op zoek naar de dieren. Voor onze terugkeer naar Rovaniemi genieten we van een buffetlunch en is er tijd voorzien om lekkernijen te kopen in de lokale snoepwinkel.

Bij terugkeer in Rovaniemi is er tijd om even uit te rusten en ons op te frissen. s’ Avonds staat er voor wie wil een uniek diner te wachten (optioneel). In het Arctic Snowhotel komen we bij aankomst eerst meer te weten over deze plek. Een gids leidt ons rond in het hotel en toont ons onder meer de ijssauna. Nadien schuiven we aan de ijstafel waar we een heerlijk en nooit te vergeten avondmaal voorgeschoteld krijgen (richtpijs 115 euro).

Wie liever niet meegaat naar het ijsrestaurant kan dineren in het hotel.

Dag 3 | Woensdag 8 maart 2023 | Santa Claus Village – Rovaniemi (O-M-A)

Na het ontbijt en een korte transfer naar Santa Claus Village ontmoeten we in de voormiddag de kerstman en zijn helpers. We nemen de tijd om enkele souvenirs te kopen alvorens verder te reizen naar de rendierenboerderij. We worden ontvangen door de herder die ons rondleidt op zijn boerderij en ons meeneemt bij z’n rendieren. Nadien ervaren we hoe het is om voortgetrokken te worden door deze prachtige dieren op een korte sleerit door het bos. Voor we terugkeren naar Rovaniemi is er een lokale soeplunch voorzien.

In de namiddag is er optioneel een sneeuwschoenenexcursie voorzien. Onze Engelstalige gids neemt ons mee naar het bos waar we met onze sneeuwschoenen en winterkledij het prachtige winterwonderland ontdekken. We komen tot rust, hebben tijd om foto’s te nemen en te genieten van de sneeuw en het uitzicht (richtprijs 85 euro).

Avondeten in ons hotel.

Dag 4 | Donderdag 9 maart 2023 | Husky farm – Noorderlicht – Rovaniemi (O-A)

Vandaag in de ochtend is het mogelijk om te leren rijden op een sneeuwmobiel (optioneel). Tijdens deze excursie leert u alle knepen van het vak om het rijden op een sneeuwmobiel volledig onder de knie te krijgen. Tijdens de activiteit genieten we van een warme drank en van de wildernis. Deze excursie kan per twee (richtprijs 120 euro) of alleen (richtprijs 170 euro) op een sneeuwmobiel.

Na een rustige voormiddag voor sommigen en ochtend vol adrenaline voor anderen, is het tijd voor ons bezoek aan de huskyboerderij. Gedurende een uur worden we per twee voortgetrokken door husky’s die ons meenemen door prachtige sneeuwlandschappen. We genieten van de rust in de natuur en de dieren om ons heen. Na een unieke rit worden we verwacht in de kennel waar we foto’s kunnen nemen met de schattige honden. Vergezeld door een kop warme drank krijgen we meer uitleg over het leven van de husky’s in Lapland.

We eten in ons hotel alvorens te vertrekken voor een prachtige laatste avond. Gedurende drie uur gaan we op zoek naar het Noorderlicht. We genieten van de frisse winterlucht en komen meer te weten over de natuur en luisteren naar verhalen over de cultuur en geschiedenis van het lokale volk. We nemen een pauze om op te warmen rond het kampvuur met warme dranken en marshmallows die we boven het vuur kunnen grillen. De sneeuwschoenen nog niet geprobeerd tijdens deze reis? Hier krijgt u de kans om ze rond het vuur uit te proberen. Er is geen garantie dat we het Noorderlicht zullen kunnen zien, maar een gezellige avond op deze prachtige bestemming wordt het zeker.

Dag 5 | Vrijdag 10 maart 2023 | Rovaniemi – Charleroi (O)

Na het ontbijt geven we onze extra warme kledij terug en vertrekken we naar de luchthaven. We komen terug thuis na een prachtige reis.

(O= Ontbijt; M= Middagmaal; A= Avondmaal)

Verblijfshotel

Hotel

Plaats Nachten Hotel
Rovaniemi 4 Hotel Scandic Rovaniemi City 4*

We verblijven in het centrum van de stad in moderne kamers in typische Scandinavische stijl. In het hotel kan je genieten van een traditionele Finse sauna en de fitnessruimte. Er is een bar aanwezig en het restaurant biedt naast Scandinavische gerechten ook een internationale menukaart aan.

Prijs

Prijs per persoon:

€ 2030 bij verblijf in een tweepersoonskamer
€ 2510 bij verblijf in een éénpersoonskamer

Inbegrepen in de prijs

 • Vluchten heen en terug
 • Alle vermelde transfers ter plaatse
 • Verblijf in het hotel
 • Maaltijden volgens programma (inclusief 4x avondmaal, 1x middagmaal)
 • Alle vermelde excursies
 • Luchthaventaksen en BTW
 • Extra aangepaste kledij

Niet inbegrepen in de prijs

 • Niet vermelde maaltijden
 • Facultatieve excursies, vooraf te boeken
 • Reis- en annulatieverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Optionele excursies
  • Arctic Snowhotel met driegangendiner (richtprijs 115 euro)
   • Inclusief toegang tot het hotel, begeleide, Engelstalige rondleiding, transfers en voorgerecht, hoofdgerecht en dessert (4 uur)
  • Sneeuwschoenwandeling (richtprijs 85 euro)
   • Inclusief winterkledij, sneeuwschoenen, transfers, Engelstalige gids en warme chocolademelk met marshmallows (2 uur)
  • Sneeuwmobiel (richtprijs 120 euro per persoon op gedeelde scooter, 170 euro op singlescooter)
   • Inclusief winterkledij, sneeuwmobiel, warme drank met koekjes en Engelstalige gids (2 uur)
Reis gegarandeerd vanaf min. 10 personen (max. 18 personen). De vermelde hotels zijn steeds onder voorbehoud en kunnen vervangen worden door een gelijkwaardig alternatief. Vermelde prijzen zijn steeds onder voorbehoud. Behoudens afwijking zijn nooit inbegrepen: verhoging luchthaventaksen, vergoedingen en fooien, toeristenbelasting in het buitenland en de vrije uitstappen. Om organisatorische redenen of onvoorziene omstandigheden (bv. klimaat, wegenwerken, openingsuren, …) kan de volgorde van het programma worden aangepast. Vluchtgegevens zijn steeds onder voorbehoud.
Verzekering

Zorgeloze vakanties… Met Jempi Reizen en VAB ben je altijd en overal beschermd.  

Ben je nog niet verzekerd? Wij bieden je de keuze uit een tijdelijke polis of jaarpolis:

Reisbijstand
Wereldwijd beschermd tegen alle vakantiepech.

Annulatieverzekering
Bij annulatie of wijziging van jouw reizen, wereldwijd.

Contacteer ons voor meer info en prijzen.