Bestemming

De verborgen schat van de Adriatische Zee
i.s.m. TUI Tours

Een rondreis door Montenegro is de ideale kennismaking met dit Balkanland. Deze voormalige Joegoslavische republiek vind je in het zuidoosten van Europa. Je reist er door een landschap vol bergen, wijngaarden en feeërieke baaien. Hier maak je een boottocht door de Baai van Kotor, beklim je de treden van het Kotor-fort en bezoek je de kerk op het eiland Gospa od Škrpjela. Tip: sluit de reis af met een Montenegrijnse wijnproeverij.

Programma

De verborgen schat van de Adriatische Zee
i.s.m. TUI Tours

Dag 1 | Brussel – Tivat – Kolasin

Rechtstreekse vlucht van Brussel naar Tivat. Bij aankomst staat de Nederlandstalige lokale gids ons op te wachten. Nadien reizen we verder naar het noorden van Montenegro. De route loopt langsheen de hoofdstad Podgorica en de indrukwekkende canyon van de Moraca rivier. Onderweg bezoeken we optioneel het orthodoxe klooster van Moraca, dat versierd is met kleurrijke 17e-eeuwse fresco’s.

In de late namiddag aankomst in het gezellige bergstadje Kolašin. Overnachting in hotel Four Points by Sheraton**** in Kolašin.

Dag 2 | Kolasin – Durdevica Tara – Durmitor NP – Kolasin (O)

Vandaag bezoeken we het Durmitor Nationaal Park, bekend om zijn dichte dennenwouden, vele meren en ruwe bergtoppen. Sinds 1982 staat het park op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Nabij Ðurdevica Tara bewonderen we de ooit hoogste brug ter wereld en hebben we een adembenemend uitzicht over de canyon van de Tara rivier. Waaghalzen kunnen hier per zipline over de tweede diepste kloof ter wereld zweven (ter plaatse te betalen).

Bij aankomst in Žabljak maken we onder leiding van een lokale berggids een prachtige wandeling langsheen de diepblauwe meren van het Durmitor Nationaal Park. Overnachting in hotel Four Points by Sheraton**** in Kolašin. .

Dag 3 | Kolasin – Biogradska Gora NP – Sveti Stefan – Budva (O)

Het Biogradska Gora Nationaal Park is een uniek natuurgebied dat reeds in 1878 door koning Nikola I beschermd werd en behoort tot de laatste ongerepte regenwouden van Europa. Een mooie wandeling neemt ons mee tot diep in het woud.

In de namiddag verlaten we het noorden van Montenegro en gaat het richting Budva, aan de Adriatische kust. Tijdens een fotostop bewonderen we het indrukwekkende panorama over het mondaine schiereiland Sveti Stefan. Daarna korte stadswandeling met een lokale gids in Budva. Overnachting in hotel Tara**** vlakbij het strand van Becici.

Dag 4 | Budva (O)

Vrije dag om Budva op eigen tempo te ontdekken. De oude stadskern, die nog altijd omringd wordt door een middeleeuwse stadsmuur, verraadt haar Byzantijnse en vooral Venetiaanse invloeden. Ook is het gezellig vertoeven langsheen de wandelpromenade.

Boek optioneel onze excursie van een volledige dag naar het Meer van Skadar. Je maakt een ontspannende boottocht op het meer en met een beetje geluk kan je in dit nationale park pelikanen en verschillende andere zeldzame vogelsoorten spotten. Overnachting in hotel Tara****.

Dag 5 | Budva – Kotor – Perast – Herceg Novi – Budva (O-A)

Na een rustig ontbijt nemen we de tijd voor een bezoek met lokale gids aan Kotor, mooi gelegen in de Baai van Kotor en UNESCO Werelderfgoed. Door de steile, uit de zee oprijzende rotswanden van het Orjen en Lovcen gebergte staat de Baai van Kotor gekend als ‘Europa’s meest zuidelijke fjord’. Het is een van de meest spectaculaire mediterrane landschappen. De oude stad kenmerkt zich door nauwe schaduwrijke straatjes, gezellige pleintjes en toffe terrasjes.

’s Namiddags gaan we naar het pittoreske dorp Perast. Van hieruit brengt een korte boottocht ons naar het eiland Gospa od Škrpjela waar we de barokke kerk bezoeken. Als afsluiter van de dag gaan we wijnproeven op wijndomein Savina en genieten we van een avondmaal in de middeleeuwse stad Herceg Novi. Overnachting in hotel Tara****.

Dag 6 | Budva – Cetinje – Lovcen NP – Budva (O)

Vandaag ontdekken we, onder leiding van een Engelstalige lokale gids, de historische hoofdstad Cetinje en het nabijgelegen Lovcen gebergte. Cetinje was in de 19e eeuw de hoofdstad van het onafhankelijke Montenegro. Vandaag de dag bevinden zich hier nog vele gebouwen die dateren uit deze periode waaronder het paleis van Koning Nikola I, het orthodoxe klooster en de Hofkerk.

In de namiddag bezoeken we het indrukwekkende mausoleum van prins-bisschop Petar II Njegoš-Petrovic, gelegen op 1750 m hoogte te midden van het Lovcen Nationaal Park. Van op het panoramisch platform hebben we een spectaculair uitzicht dat tot aan de grens met Albanië reikt. Op de terugrit naar Budva maken we in het bergdorp Njeguši kennis met de tradities en typische streekgerechten. Overnachting in hotel Tara****.

Dag 7 | Budva (O)

Vrije dag om na te genieten van alles wat je de voorbije week hebt beleefd. Rust uit op het 3 km lange zandstrand van Becici of ga op zoek naar leuke souvenirs in de gezellige steegjes van Budva.

Boek optioneel onze excursie van een volledige dag naar de Kroatische stad Dubrovnik, ‘de parel van de Adriatische Zee’. Door haar cultuurhistorische waarde staat de ommuurde stad geplaatst op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Samen met een Engelstalige lokale gids maak je een mooie stadswandeling. Uiteraard geniet je ook van wat vrije tijd in deze prachtige stad. Overnachting in hotel Tara****.

Dag 8 | Budva – Tivat – Brussel (O)

Vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven van Tivat voor de terugvlucht naar Brussel.

(O= Ontbijt; M= Middagmaal; A= Avondmaal)

Hotels

De verborgen schat van de Adriatische Zee
i.s.m. TUI Tours

Plaats Nachten Hotel
Kolašin 2 Four Points by Sheraton****
Budva 5 Tara****
Prijs

De verborgen schat van de Adriatische Zee
i.s.m. TUI Tours

Afreisdata & prijs per persoon

15/05/2020
€ 1202 in dubbel
€ 1367 in single

12/06/2020
€ 1337 in dubbel
€ 1550 in single

17/07/2020
€ 1398 in dubbel
€ 1684 in single

07/08/2020
€ 1434 in dubbel
€ 1721 in single

11/09/2020
€ 1215 in dubbel
€ 1428 in single

Inbegrepen

 • Nederlandstalige lokale gids
 • Rechtstreekse internationale vluchten met TUI fly
 • Lokaal transport in comfortabele minibus/autocar met airconditioning
 • Alle overnachtingen in de vermelde hotels
 • 7x ontbijt, 1x avondmaal
 • Bezoek met Engelstalige lokale gidsen aan Nationaal Park Durmitor, Budva, Kotor, Perast, Cetinje, Njeguši
 • Toegangsgelden voor Nationaal Park Durmitor, Lovcen en Biogradska Gora
 • Toeristentaks voor Budva, Kotor en Cetinje
 • Boottocht naar het eiland Gospa od Škrpjela in Perast
 • Lokale lekkernijen in Njeguši
 • Proeverij op het wijndomein Savina met aansluitend avondmaal in Herceg Novi

Niet inbegrepen

 •  Persoonlijke uitgaven
 • Annulerings-, bagage-, en reisbijstandsverzekering
 • Fooien voor de gids en chauffeur
 • Bagageservice op de luchthaven en in de hotels
 • Toegangsgelden voor de bezoeken en bezienswaardigheden die niet expliciet vermeld worden onder de rubriek ‘inbegrepen’
 • Optioneel excursiepakket

Aantal deelnemers

Min. 10 personen, max. 25 personen.

Verzekering

De verborgen schat van de Adriatische Zee
i.s.m. TUI Tours

Zorgeloze vakanties… Met Jempi Reizen en VAB ben je altijd en overal beschermd.  

Ben je nog niet verzekerd? Wij bieden je de keuze uit een tijdelijke polis of jaarpolis:

Reisbijstand
Wereldwijd beschermd tegen alle vakantiepech.

Annulatieverzekering
Bij annulatie of wijziging van jouw reizen, wereldwijd.

Contacteer ons voor meer info en prijzen.