Bestemming

Andalusische parels, tapas en flamenco
i.s.m. TUI Tours

Een rondreis door Spanje is de ideale manier om zo veel mogelijk van dit afwisselende Zuid-Europese land te zien. Zo kom je langs landschappen die niet misstaan op een postkaart, vol bergen, grote vlaktes en zandstranden. Daarnaast passeer je talloze schilderachtige dorpen en steden vol cultuur. Boek bij TUI bijvoorbeeld een rondreis door Andalusië. Deze regio tref je in Zuid-Spanje en is gekend om zonovergoten dagen, temperamentvolle flamenco, overheerlijke tapas en Moorse invloeden. Eén ding is zeker: tijdens deze vakantie volgt het ene hoogtepunt het andere op.

Tijdens een rondreis door Spanje bezoek je de meest iconische plaatsen. Zo brengt de groepsreis ‘Andalusische parels, tapas en flamenco’ je bijvoorbeeld naar Granada. Deze historische stad is een van dé trekpleisters van Spanje. Je verblijft hier met TUI in een hotel vlakbij het Alhambra. Een bezoek aan dit complex met Arabische paleizen staat dus zeker op het programma. Wandel er door de heerlijk geurende Generalife-tuin, bewonder de Nasridische Paleizen en bezoek de musea van het Christelijk Paleis. Hier kijk je je ogen uit…

Programma

Andalusische parels, tapas en flamenco
i.s.m. TUI Tours

Dag 1 | Brussel – Malaga – Granada (A)

Vlucht naar Málaga, in het temperamentvolle Zuid-Spanje. Ben je klaar om alle geneugten van Andalusië te ontdekken? Na aankomst rijden we verder naar Granada. Overnachting in hotel BS Príncipe Filipe*** in Albolote, in de omgeving van Granada.

Dag 2 | Granada (O)

Op ontdekking in Granada! Bij het bewonderen van de prachtige architectuur zien we dat het Moorse tijdperk nog steeds zijn stempel doordrukt. Het hoogtepunt is natuurlijk het wereldberoemde Alhambra. Dit laatmiddeleeuwse paleizencomplex bevindt zich als een strategisch gelegen citadel op een heuvel iets boven de stad. Het is een combinatie van het robuuste Moorse fort, het Alcazaba, het Christelijke renaissance paleis van Karel V en de Generalife, het zomerpaleis van de Nasridische sultans van Granada. Met een beetje geluk kunnen we de koninklijke paleizen ook vanbinnen bewonderen.

De rest van de dag brengen we door in het gezellige stadscentrum. Er is genoeg te zien: zoals de immense kathedraal en de sfeervolle wijk Albaicín met haar steile straatjes, pleintjes en witgekalkte huizen. Bestel een wijntje en proef tapas op een van de vele terrasjes die de stad rijk is. Overnachting in hotel BS Príncipe Filipe*** in Albolote, in de omgeving van Granada.

Opmerking: Door restricties van het Alhambra zelf is het mogelijk dat het bezoek ’s avonds doorgaat. Doordat het Alhambra het aantal toegangsticketten beperkt, kan een bezoek niet altijd gegarandeerd worden. Deze gevallen zijn uiterst beperkt en proberen wij ten alle tijden te voorkomen. Indien het bezoek niet mogelijk is, wordt dit vervangen door een bezoek aan de kathedraal en de koningskapel van Granada.

Dag 3 | Granada (O)

Vrije dag om het prachtige Granada op eigen houtje verder te ontdekken. Boek je het excursiepakket, dan ga je vandaag naar het onherbergzame berggebied van de Alpujarras, gelegen op de zuidelijke uitlopers van de Sierra Nevada. Hier bewonder je enkele karaktervolle bergdorpjes en geniet je van schitterende vergezichten. Je maakt onder meer een stop in Pampienera, bekend om haar bijzondere tapijten, en Trevelez, de plek waar elk jaar miljoenen hammen worden gedroogd in grote hallen. Overnachting in hotel BS Príncipe Filipe*** in Albolote, in de omgeving van Granada.

Dag 4 | Granada – Cordoba – Sevilla (O)

Rit naar Córdoba. Onder de Moorse heersers was Córdoba, na Constantinopel, de grootste stad van Europa. De rijkdom, de macht en het aanzien die hiermee gepaard gingen, kan je je meteen voorstellen wanneer je naar de befaamde Mezquita kijkt. Vroeger was de Mezquita, op die van Mekka na, de grootste moskee ter wereld. Iedere islamitische heerser liet een stukje aan de moskee bijbouwen, zodat deze bleef groeien. Na de herovering op de Moren bouwden de christelijke heersers er in het midden een kathedraal, wat voor een aardig contrast zorgt met de moskee.

Na ons bezoek aan de Mezquita kuieren we door de smalle straatjes van de omliggende joodse wijk, la Judería. Nadien rijden we verder naar Sevilla, de hoofdstad van Andalusië. Overnachting in hotel Alcazar***, Vía Sevilla Mairena**** (17/04/20) of Virgen de los Reyes*** (26/09/20).

Dag 5 | Sevilla (O)

Alle ogen gericht op de wonderen van Sevilla! De stad verbergt kronkelstraatjes vol kleurrijke huizen, prachtige paleizen, mooie pleinen met charmante kerkjes en talloze tapasbars. We bezoeken het Real Alcázar, een schatkist in oorspronkelijke Mudéjarstijl. De architectuur van Real Alcázar kenmerkt zich door gedecoreerde bogen vol kleur en detail, aangevuld met schitterende tuinen.

Vervolgens bezoeken we de prachtige Santa Maria kathedraal, een van de grootste kerken ter wereld. De bekende kathedraaltoren, de Giralda, is het symbool van de stad en is het overblijfsel van de moskee die de Moren in de 12e eeuw oorspronkelijk op deze plek bouwden. Na de beklimming van de Giralda wordt je beloond met een prachtig uitzicht over het oude centrum. Vervolgens wandelen we door de oude joodse wijk Santa Cruz met haar prettige wirwar van patio’s en smalle straatjes, dé plek voor lekkere tapas. Vrije tijd om op eigen gelegenheid op ontdekking te gaan. ‘s Avonds kan je optioneel naar een wervelende en passievolle flamencoshow. Overnachting in hotel Alcazar***, Vía Sevilla Mairena**** (17/04/20) of Virgen de los Reyes*** (26/09/20).

Dag 6 | Sevilla – Ronda – Malaga (O)

Vandaag bezoeken we het schilderachtige Ronda, dat dankzij zijn hoge ligging een van de laatste stadjes was waar de Moren het voor het zeggen hadden. De bekendste bezienswaardigheid is zonder twijfel de Puente Nuevo, de 18e-eeuwse brug die de 100 meter diepe kloof tussen de oude en de nieuwe stad overspant. Verder naar het bruisende Málaga. Overnachting in hotel Atarazanes***.

Dag 7 | Malaga (O)

Vrije dag in Málaga. Uiteraard kan je vandaag ook naar het strand gaan. Boek je het excursiepakket, dan ga je gedurende een halve dag naar Mijas, een witte parel in de bergen, gelegen op slechts 30 km van Málaga. Dankzij de smalle straatjes, mooie pleintjes, witgekalkte huisjes en de prachtige uitzichten op de kust is Mijas een bezienswaardigheid op zich. Tijdens een rondwandeling maken we kennis met dit witte, charmante bergdorpje. Overnachting in hotel Atarazanes*** in Málaga.

Dag 8 | Malaga – Brussel (O)

Vrije tijd tot aan de transfer naar de luchthaven van Málaga voor de terugvlucht naar Brussel.

(O= Ontbijt; M= Middagmaal; A= Avondmaal)

Hotels

Andalusische parels, tapas en flamenco
i.s.m. TUI Tours

Plaats Nachten Hotel
Albolote, Granada 3 BS Príncipe Filipe***
Sevilla 2 Alcazar***
Málaga 2 Atarazanes***
Prijs

Andalusische parels, tapas en flamenco
i.s.m. TUI Tours

Afreisdata & prijs per persoon

16/05/2020
€ 1315 in dubbel
€ 1696 in single

12/06/2020
€ 1396 in dubbel
€ 1777 in single

04/09/2020 & 26/09/2020
€ 1369 in dubbel
€ 1750 in single

Inbegrepen

 • Nederlandstalige TUI-reisleiding van Brussel tot Brussel
 • Rechtstreekse internationale vluchten met TUI fly
 • Lokaal transport in comfortabele autocar met airconditioning
 • Alle overnachtingen in de vermelde hotels
 • 7x ontbijt
 • Stadsverkenning in Granada, Córdoba, Sevilla en Ronda
 • Lokale Engelstalige stadsgidsen in Granada (2e dag), Córdoba (4e dag) en Sevilla (5e dag)
 • Bezoek aan het Alhambra in Granada
 • Toegang tot de Mezquita van Córdoba
 • Bezoek aan het Real Alcázar en de kathedraal in Sevilla

Niet inbegrepen

 • Persoonlijke uitgaven
 • Annulerings-, bagage-, en reisbijstandsverzekering
 • Bagageservice op de luchthaven en in het hotel
 • Toegangsgelden voor de bezoeken en bezienswaardigheden die niet expliciet vermeld worden onder de rubriek ‘inbegrepen’
 • Optioneel excursiepakket

Aantal deelnemers

Min. 15 personen, max. 25 personen.

Verzekering

Andalusische parels, tapas en flamenco
i.s.m. TUI Tours

Zorgeloze vakanties… Met Jempi Reizen en VAB ben je altijd en overal beschermd.  

Ben je nog niet verzekerd? Wij bieden je de keuze uit een tijdelijke polis of jaarpolis:

Reisbijstand
Wereldwijd beschermd tegen alle vakantiepech.

Annulatieverzekering
Bij annulatie of wijziging van jouw reizen, wereldwijd.

Contacteer ons voor meer info en prijzen.