Bestemming

Help-My-Trap rondom die Kaap
i.s.m. Anders dan Anders

Ontdek Zuid-Afrika op de fiets!

Fietsliefhebbers opgelet! Deze reis brengt je naar een minder bezocht deel van Zuid-Afrika en is ideaal als vervolgreis. Geniet van unieke fietstochten door verschillende nationale parken, eindeloze landschappen, prachtige uitzichtpunten, culinaire verwennerij en aangename hotels. We fietsen door de grootste, maar dunst bevolkte provincie van Zuid-Afrika. Het is het oerland van de San of Bosjesmannen die 10.000 jaar geleden als jager-verzamelaars door het gebied zwierven.

Programma

Help-My-Trap rondom die Kaap
i.s.m. Anders dan Anders

Dag 1 | Brussel – Kaapstad

We vertrekken vanuit Brussel naar Kaapstad.

Dag 2 | Kaapstad (M-A)

Wanneer we aankomen in Kaapstad rijden we naar STEENBERG HOTEL & SPA. We frissen ons op en vertrekken na de lunch naar het nabijgelegen Silvermine Natuurreservaat. Daar testen we onze fietsen uit en maken we al een eerste kleine fietstocht naar de Silvermine dam. Na ons eerste fietsavontuur keren we terug naar het hotel voor het diner en de overnachting.

Dag 3 | Kaapstad: Cape Point (O-M-A)

Kaapstad heeft geweldige stranden. Boulders Beach in False Bay springt er met een kolonie Afrikaanse pinguïns bovenuit. Na ons strandbezoek maken we een fietstocht van 25 kilometer in het Kaap de Goede Hoop Nationaal Park en fietsen helemaal tot aan Cape Point. Na een deugddoende lunch fietsen we verder langs de andere kant van het Kaapse Schiereiland, een fietstocht van 20 kilometer. Tijdens ons diner genieten we van het mooie uitzicht op de haven. We overnachten in het hotel.

Dag 4 | Kaapstad: Camps Bay (O-M-A)

Na het ontbijt rijden we met de bus naar Noordhoek, aan de voet van Chapman’s Peak. Na een korte strandwandeling fietsen we 15 kilometer over deze iconische route. Na de lunch fietsen we 10 kilometer verder naar Camps Bay, het Zuid-Afrikaanse Saint Tropez. Onderweg stoppen we even in Houtbaai voor een korte wandeling. We nemen onze intrek in het VICTORIA & ALFRED HOTEL, gelegen in het bruisende Victoria & Alfred Waterfront waar we dineren.

Dag 5 | Kaapstad (O-M-A)

Vandaag vertrekken we na een stevig ontbijt richting de Tafelberg. We rijden met de bus naar Signal Hill om daar met de fiets verder naar boven te rijden. Als het weer het toelaat gaan we te voet naar boven of met de kabelbaan. Wie met de kabelbaan naar boven gaat, heeft er nog de tijd om een van de wandelingen maken. Het uitzicht op de top is overweldigend. Na onze lunch verkennen we Kaapstad met de bus. We brengen een bezoek aan Green Market Square, Companies Garden, Longstreet en de kleurrijke Bo-Kaap. Companies Garden is een park in het centrum van de stad dat in 1605 werd opgericht door de eerste Europese kolonisten. Er werden verse producten geteeld om de schepen terug te bevoorraden. Bo-kaap is een multiculturele moslimwijk en herkennen we aan de vele felgekleurde huisjes. De inwoners afkomstig uit andere delen van Afrika, Maleisië, Indonesië en elders in Azië waren bekend als Cape Malays. Na de afschaffing van de slavernij in 1938 werden alle huizen gekleurd om de overwinning te vieren. We dineren en overnachten in ons hotel.

Dag 6 | Kaapstad – Langebaan (O-M-A)

We ontbijten vandaag met uitzicht op de Tafelberg. Daarna gaan we naar het hippe Woodstock. Enkele jaren geleden verwelkomde de buurt tal van bedrijven, restaurants en designerwinkels en ook de gekende Old Biscuit Mill. Hierdoor is deze vroegere vervallen wijk helemaal terug van weggeweest. Vele huizen uit de tijd van de apartheid staan er nog recht. We snuiven er de sfeer op en rijden daarna door naar Blouberg met de bus. We genieten er van een lunch met prachtige uitzicht over de stad en de Tafelberg op de achtergrond. In de namiddag fietsen we 20 kilometer langs het West Coast Nationaal Park. Dit natuurreservaat beschermt een moerasgebied van 310 km² waar we de heldere, blauwe waters van de Langebaan Lagune kunnen bewonderen. Dit gebied is vooral belangrijk voor de duizenden migrerende waadvogels die hier elk jaar in september vanuit de poolgebieden aankomen om er op krachten te komen en in maart opnieuw weg te vliegen. Ook ontdekken we er broedkolonies van pinguïns, jan-van-genten, aalscholvers, meeuwen en andere vogels. We rijden verder met de fiets naar onze eindbestemming van vandaag: THE FARMHOUSE HOTEL. Vanuit ons hotel genieten we van het prachtige uitzicht over de grote, azuurblauwe Langebaan Lagune. Het is het gedroomde decor voor een diner en onze overnachting.

Dag 7 | Langebaan – Cederbergen (O-M-A)

We rijden met de bus naar Velddrift, gekend voor zijn vogelreservaat, waar we vertrekken naar het dorpje Redelinghuys. We fietsen 40 kilometer door het Afrikaanse binnenland langs tal van nederzettingen. Na de lunch rijden we met de bus langs een scenic route naar Bushmans Kloof. Wanneer we aankomen in de namiddag staat er een safari in open 4×4 safariwagen op ons programma. We genieten van de zonsondergang. Daarna wacht ons een uitstekend diner. De komende twee nachten, overnachten we in de exclusieve BUSHMANS KLOOF LODGE.

Dag 8 | Cederbergen (O-M-A)

Bij het ochtendgloren wandelen we naar de bekende rotsschilderingen die zo’n 10.000 jaar geleden door de Bosjesmannen werden gemaakt. Deze tekeningen vertellen ons meer over de rijke spirituele en culturele wereld van deze bevolkingsgroep die al millennia lang in de Cederbergen wonen. Na onze lunch in de lodge is het tijd voor een namiddag vol ontspanning met de machtige Cederbergen op de achtergrond. Een natuurwandeling, vogels spotten of een verfrissende duik in het buitenzwembad behoren tot de mogelijkheden. In de late namiddag gaan we met de open terreinwagens op zoek naar elanden, gemsbokken, bontebokken, de zeldzame Cape Mountain zebra’s en het rode hartenbeest. Wanneer we terugkeren, wacht ons een diner of een gezellige braai.

Dag 9 | Cederbergen – Tulbagh (O-M-A)

Na onze ochtendsafari en het ontbijt rijden we door het Cederberg natuurreservaat. We ontdekken er spectaculaire berglandschappen met toppen die tot ongeveer 2.000 meter hoogte reiken. Vanaf Lake Clanwilliam fietsen we 40 kilometer naar Cederberg Wineries waar een heerlijke lunch ons opwacht. ’s Avonds genieten we van ons diner in Tulbagh en overnachten we in THE ULBAGH BOUTIQUE HERITAGE HOTEL.

Dag 10 | Tulbagh – Franschhoek (O-M-A)

Na het ontbijt stappen we op onze fiets en rijden we 25 kilometer via de prachtige Bainskloof naar Wellington. Van daaruit rijden we verder met de bus naar Paarl. Daar bezoeken we het Taalmonument dat gelegen is op een heuvel en ons een prachtig uitzicht biedt over de groene wijnboerderijen en het gebergte van Stellenbosch. Het monument is erg fotogeniek en samen met het omringende landschap vormt het de ideale plaats voor prachtige foto’s. Na de lunch rijden we met de fietsop de Dutoit Pass (15 kilometer) voor een prachtig uitzicht. De omgeving is er uitstekend om druiven, maar ook olijven te kweken. Een bezoekje aan een historisch wijnhuis voor een heerlijke wijnproeverij en avondmaal mag dan ook niet ontbreken. We overnachten in THE LAB.

Dag 11 | Franschhoek – Hermanus (O-M-A)

Na het ontbijt stappen we de fiets op en rijden we via de Franschhoek Pass naar Villiersdorp. Qua landschappen, steile hellingen en panoramische uitzichten is de Franschhoek Pass moeilijk te verslaan. Na een fietstocht van ongeveer 20 kilometer reizen we met de bus verder naar Stanford. Na de lunch rijden we langs de oceaan naar Hermanus, een uitgelezen plek om walvissen te spotten. Met wat geluk kunnen we er nog een paar spotten, want in november zwemmen de meeste terug naar Antarctica. We dineren en overnachten in HARBOUR HOUSE.

Dag 12 | Hermanus – Kaapstad (O-M-A)

Vandaag gaan we na het ontbijt naar het Kogelberg Nature Reserve in het zuidelijke deel van de Hottentots Holland bergketen. Hier ontdekken we een unieke diversiteit van fynbos. Van hieruit fietsen we verder naar Gordon’s Bay. Daar ontdekken we prachtige stranden, gezellige cafeetjes en fabuleuze zonsondergangen. Het is een rit van in totaal 40 kilometer. We sluiten deze unieke rondreis af met een gezellig afscheidsdiner. We overnachten in het mooie VICTORIA & ALFRED Hotel, uitstekend gelegen aan het Waterfront met zicht op de Tafelberg.

Dag 13 | Kaapstad – Brussel (O)

Na het ontbijt genieten we nog van enkele vrije uurtjes vooraleer we naar de luchthaven van Kaapstad vertrekken voor onze retourvlucht naar Brussel.

Dag 14 | Brussel 

We komen aan in Brussel.

(O= Ontbijt; M= Middagmaal; A= Avondmaal)

Hotels

Help-My-Trap rondom die Kaap
i.s.m. Anders dan Anders

Dag 2-3 | Kaapstad, Steenberg Hotel & Spa

Steenberg is een luxe hotel, gelegen op de oudste geregistreerde boerderij van de Kaap in de prachtige omgeving van het Constantiaberg-amfitheater. Het is de eerste boerderij die Simon van der Stel aan Catharina Ras gaf in 1682. Het is hier heerlijk ontspannen aan het zwembad of in de tuin. Verder is Steenberg Hotel gekend voor de unieke locatie, world class winery, tapas, Bistro 1682 en een championship 18 hole golf course.

Dag 4-5, 14 | Kaapstad, Victoria & Alfred Hotel

Prijs

Help-My-Trap rondom die Kaap
i.s.m. Anders dan Anders

Afreisdata & prijs per persoon

07/11/2021
€ 5490 in dubbel
€ 6690 in single

03/04/2022
Prijs gekend juni 2021.

Inbegrepen

 • Internationale vluchten in economy groepklasse van/naar Brussel
 • Elektrische fiets
 • Alle overnachtingen in volpension volgens programma
 • Alle excursies en transfers volgens programma
 • Alle fooien, inkomgelden
 • Alle taksen zoals geldig op 24.09.20
 • Gespecialiseerde Nederlandstalige reisbegeleiding
 • Assistentie bij check-in op de luchthaven

Niet inbegrepen

 • Dranken en persoonlijke uitgaven (bijvoorbeeld souvenirs)
 • Fietskledij
 • Fietshelm (vereist)
 • Eventuele kosten voor paspoort en inentingen
 • Eventuele verlengingen of aanpassingen op vermelde groepsreis (mogelijk op aanvraag!)
 • Annuleringsverzekering (4,75% van de totale reissom)
 • Reisbijstands- en ongevallenverzekering (vereist)

Aantal deelnemers

Min. 8 personen, max. 14 personen.

Verzekering

Help-My-Trap rondom die Kaap
i.s.m. Anders dan Anders

Zorgeloze vakanties… Met Jempi Reizen en VAB ben je altijd en overal beschermd.  

Ben je nog niet verzekerd? Wij bieden je de keuze uit een tijdelijke polis of jaarpolis:

Reisbijstand
Wereldwijd beschermd tegen alle vakantiepech.

Annulatieverzekering
Bij annulatie of wijziging van jouw reizen, wereldwijd.

Contacteer ons voor meer info en prijzen.