Bestemming

Het land van de rijzende zon
i.s.m. TUI Tours

Sprookjesachtig en kleurrijk kun je een rondreis Japan wel noemen. Dat komt omdat het land van de rijzende zon versierd wordt door serene tempels en Japanse tuinen vol kersenbloesem. Om toch ook de geisha’s (met hun witte gezichten en rode lippen) in de stad Kyoto niet te vergeten. Een historisch tintje geven aan de rondreis kan in Hiroshima. Deze stad werd in de Tweede Wereldoorlog verwoest door de atoombom ‘Little Boy’.

Programma

Het land van de rijzende zon
i.s.m. TUI Tours

Dag 1 | Brussel – Tokyo

Vertrek vanuit Brussel naar Tokyo.

Dag 2 | Tokyo

Bij aankomst in Tokyo staat onze lokale gids je op te wachten om je naar het hotel te brengen. Overnachting in Sunroute Asakusa*** of gelijkwaardig.

Dag 3 | Tokyo (O)

Na het ontbijt is het de grootste tijd om kennis te maken met de indrukwekkende stad die Tokyo is. Je maakt samen met de Engelstalige lokale gids gebruik van het uitstekende openbare vervoer om op verkenning te gaan. Je begint de dag met een bezoek aan Asakusa, het oude Tokyo. Deze wijk wordt door veel reizigers bestempeld als de mooiste wijk van de stad. Het is ook hier dat je de bekendste tempel van Tokyo vindt, de Senso-ji tempel. De geschiedenis van deze tempel gaat zo ver terug als het jaar 628. In de namiddag staat een bezoek aan het 70ha grote Meiji heiligdom op het programma. Je vindt her en der verspreid in het park verschillende altaars, gebouwen, vijvers en tuinen. Een ware oase van rust in het midden van het altijd drukke Tokyo. Na het rustige begin van de namiddag is het de hoogste tijd om je in Harajuku tussen de modebewuste Japanners te wagen.

Je sluit de dag af aan het drukste kruispunt ter wereld in Shibuya. Als je wilt kan je vanavond ook nog (optioneel) deelnemen aan een Tokyo Foodie Tour. Tijdens deze tocht wandel je langs verschillende Izakayas ofwel lokale restaurantjes en maakt je kennis met de Japanse eetcultuur.  Overnachting in Sunroute Asakusa*** of gelijkwaardig.

Dag 4 | Tokyo (O)

Vandaag ben je de ganse dag vrij om zelf op ontdekking te gaan in deze prachtige stad. Of wil je ontsnappen aan de hectiek van het drukke Tokyo? Maak dan gebruik van je JR Rail Pass om naar Kamakura te trekken. Kamakura is een klein stadje ten zuiden van Tokyo, gekend voor zijn tempels, wandelpaden en frisse zeelucht. Overnachting in Sunroute Asakusa*** of gelijkwaardig.

Dag 5 | Tokyo – Hiroshima – Miyajima (O-M)

Voorzie een kleine bagage/rugzak die je makkelijk kan meenemen naar Miyajima. De grote koffers worden vanuit Tokyo vooruit gestuurd naar Kyoto. De Shinkansen zal je in ongeveer 4u van Tokyo naar Hiroshima brengen, waar je in de namiddag aankomt. De eerste aanblik van het geraamte van de Atomic Bomb Dome zal je nooit vergeten. De lokale gids vertelt meer over deze tragische geschiedenis terwijl je door het Peace Memorial Park en het aangrenzende museum wandelt.

Aan het einde van de dag neem je de ferry naar Miyajima, een eiland in de Japanse Binnenzee. Avondmaal en overnachting in Ryokan Morina Yado*** of gelijkwaardig.

Dag 6 | Miyajima – Hiroshima – Osaka – Kyoto (O)

Wereldberoemd zijn de foto’s van de belangrijkste bezienswaardigheid van Miyajima, de immense rode torii die bij hoogwater op het water lijkt te drijven. Op dit verkeersvrije eiland is het ook heerlijk  rondkuieren om van de mooie omgeving te genieten. De ferry brengt je rond de middag terug naar het vasteland waar je, via Osaka, de trein naar Kyoto neemt. Een eerste kennismaking met Kyoto krijg je tijdens een wandeling in de Gion wijk. Overnachting in hotel Kyoto Urban Nijo Castle*** of gelijkwaardig.

Dag 7 | Kyoto (O)

Na het ontbijt is het de hoogste tijd om kennis te maken met deze voormalige keizerlijke hoofdstad. Als eerste staat een bezoek aan het Nijo kasteel op het programma. Dit kasteel werd in de vroege 17e eeuw opgetrokken en beschikt niet over één maar over twee verdedigingsgrachten. In de Ryoan-ji, een boeddhistische tempel kan je dan weer volledig tot rust komen in de eerste Zen-tuin van het land.

Je bent niet in Kyoto geweest als je geen bezoek hebt gebracht aan de Kinkaku-ju of de Gouden Paviljoen-tempel, één van de bekendste trekpleisters van Japan. Je sluit de dag af met een bezoek aan het bamboewoud van Arashiyama. Overnachting in hotel Kyoto Urban Nijo Castle*** of gelijkwaardig.

Dag 8 | Kyoto (O)

Vandaag heb je de mogelijkheid om op eigen houtje een bezoek te brengen aan Nara. Hier ligt de bakermat van de Japanse cultuur en je kan er enkele prachtige staaltjes van originele Japanse architectuur terugvinden. Een aanrader is het pad naar het Kasuga schrijn, dat geflankeerd wordt door duizenden lantaarns. Overnachting in hotel Kyoto Urban Nijo Castle*** of gelijkwaardig.

Dag 9 | Kyoto (O)

Je start de dag met een theeceremonie waar je kennis maakt met de Japanse theecultuur. De rest van de dag ben je vrij. Je kan in de namiddag (optioneel) deelnemen aan een citytour doorheen Kyoto met de fiets. ’s Avonds is het ideale moment voor een bezoek aan Dotonbori. Hier vind je talloze restaurants die lokale specialiteiten zoals okonomiyaki en fugu serveren. Overnachting in hotel Kyoto Urban Nijo Castle*** of gelijkwaardig.

Dag 10 | Kyoto – Brussel (O)

Vrije tijd tot aan het vertrek met de trein naar de luchthaven voor je terugvlucht naar Brussel.

Dag 11 | Brussel 

Aankomst in Brussel.

(O= Ontbijt; M= Middagmaal; A= Avondmaal)

Hotels

Het land van de rijzende zon
i.s.m. TUI Tours

Plaats Nachten Hotel   
Tokyo 3 Sunroute Asakusa of gelijkwaardig***
Miyajima 1 Ryokan Morina Yado***
Kyoto 4 Kyoto Urban Nijo Castle of gelijkwaardig***
Prijs

Het land van de rijzende zon
i.s.m. TUI Tours

Afreisdata & prijs per persoon

05/04/2021
€ 3171 in dubbel
€ 3960 in single

Inbegrepen

 • Nederlandstalige TUI-reisleiding van Brussel tot Brussel
 • Engelstalige lokale gids tijdens de inbegrepen uitstappen
 • Internationale vluchten met Emirates
 • 7-daagse JR Rail Pass
 • Doorsturen van de bagage van Tokyo naar Kyoto
 • Hogesnelheidstrein Tokyo-Hiroshima/Hiroshima-Osaka-Kyoto
 • Lokaal transport in comfortabele minibus/autocar met airconditioning
 • Alle overnachtingen in de vermelde hotels
 • 8x ontbijt, 1x avondmaal
 • Begeleid bezoek aan Tokyo, Hiroshima, Miyajima en Kyoto
 • Japanse theeceremonie in Kyoto

Niet inbegrepen

 • Persoonlijke uitgaven
 • Fooien voor de gids en chauffeur
 • Fooien tijdens optionele excursies
 • Bagageservice in de hotels

Aantal deelnemers

Min. 10 personen, max. 20 personen.

Verzekering

Het land van de rijzende zon
i.s.m. TUI Tours

Zorgeloze vakanties… Met Jempi Reizen en VAB ben je altijd en overal beschermd.  

Ben je nog niet verzekerd? Wij bieden je de keuze uit een tijdelijke polis of jaarpolis:

Reisbijstand
Wereldwijd beschermd tegen alle vakantiepech.

Annulatieverzekering
Bij annulatie of wijziging van jouw reizen, wereldwijd.

Contacteer ons voor meer info en prijzen.