Bestemming

Krokusvakantie 2021
Ontdekking van Lapland | 8-daagse avonturenweek in kleine groep

i.s.m. Asteria Expeditions

Wil je kennis maken met het allerbeste wat Lapland te bieden heeft? Kies dan voor deze avonturenweek met een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. Je verblijft in Levi, één van de leukste en gezelligste dorpjes van Fins Lapland. Tijdens het 8-daags programma komen alle typische activiteiten aan bod en proef je van de heerlijke lokale keuken. Verder bezoek je ook het mooiste sneeuw- en ijshotel van Fins Lapland.

Programma

Krokusvakantie 2021
Ontdekking van Lapland | 8-daagse avonturenweek in kleine groep

Dag 1 | Brussel – Kittilä – Levi (M-A)

Vertrek vanuit Brussel in de vroege ochtend richting de luchthaven van Kittilä via een rechtstreekse vlucht. Aankomst kort na de middag en transfer (15 min.) naar het skidorpje van Levi. Lunch bij aankomst.

In de namiddag word je uitgerust met de nodige warme thermische uitrusting (thermische overall, warme botten, handschoenen, een muts en een helm tijdens de sneeuwscootersafari). Deze kledij kan je behouden tot op het einde van het programma.

Je verblijft in Levi in het gezellige Hullu Poro hotel. Diner in buffetvorm in het hotelrestaurant.

Dag 2 | Levi (O-M-A)

Ontbijtbuffet.

Na een korte instructieles vertrek je op een leuke sneeuwscootersafari in de Lapse natuur waarbij je prachtige sneeuwlandschappen zal ontdekken. Je rijdt met 2 personen per scooter die je afwisselend kan besturen. Rond de middag is er ook een heerlijke soeplunch voorzien. Tijdens de tocht wordt halt gehouden op een bevroren meer om aan ijsvissen te doen. De gids leert je de technieken aan en nadien probeer je zelf een vis aan de haak te slaan. Tijdens de sneeuwscootersafari zal je zo’n 35 km afleggen (duur: 5u, single driving supplement: € 85/pers.).

Vrije tijd in de namiddag om te genieten van de faciliteiten van het hotel.

Diner in buffetvorm in het hotelrestaurant.

Tijdens 1 van de avonden zal de gids een woordje uitleg doen over het magische noorderlicht. Na deze presentatie trek je vervolgens te voet met de gids op zoek naar een goede plaats om noorderlicht te observeren. Het noorderlicht is een natuurfenomeen en het zien er van hangt af van vele factoren. Afhankelijk van de voorspellingen zal de juiste avond ter plaatse meegedeeld worden.

Dag 3 | Levi (O-M-A)

Na het onbijt beleef je één van de hoogtepunten van de reis. Vanuit een nabijgelegen huskyboerderij maak je een mooie huskysafari langsheen bossen en heuvels tussen wondermooie winterlandschappen. Eerst krijg je instructies hoe je de slede dient te besturen. Hierna kan het avontuur van start gaan. De ene persoon zit in de slede, de andere persoon bestuurt de slede. Iedere slede wordt getrokken door 6-tal husky’s. De stilte rondom jou tijdens de tocht is fenomenaal.

Onderweg kan van bestuurder gewisseld worden. Er is ook voldoende tijd om foto’s te nemen met deze lieve dieren. Je maakt een tocht van 15 km (1u30). Voor of na de tocht wordt er ook nog een lunch voorzien op de huskyboerderij en kan je luisteren naar de verhalen over het leven op de huskyboerderij. Vervolgens is het tijd om afscheid te nemen van de dieren en word je terug naar Levi gebracht (duur: 3u30).

Wat vrije tijd in de namiddag om te genieten van de faciliteiten van het hotel.

’s Avonds staat een onvergetelijk diner op het programma. In een typische kota geniet je van een Laps buffet waarbij allerlei lokale specialiteiten zoals zalm en diverse rendierbereidingen zoals ragout, gebraad en worsten op het menu staan. Lekker eten, gezelligheid en sfeer troef (korte transfer te voet).

Dag 4 | Levi (O-M-A)

Ontbijtbuffet.

’s Morgens maak je een begeleide sneeuwschoenwandeling in de natuur rondom van Levi. De tocht brengt je langs verharde paden en diepsneeuw. Bij een deugddoende kop warm bessensap geeft de gids onderweg uitleg hoe de natuur en de dieren overleven tijdens de koude wintermaanden (duur: 2u).

Lunchbuffet in het hotelrestaurant gevolgd door een vrije namiddag.

’s Avonds dinerbuffet in het hotelrestaurant.

Dag 5 | Levi (O-M-A)

Ontbijtbuffet.

’s Morgens of in de namiddag bezoek je een lokale rendierboerderij per sneeuwscooter. De Sámi herder zal je verwelkomen en wat meer vertellen over de Sámi cultuur en het leven op de rendierboerderij tijdens de koffiebreak. Natuurlijk maak je ook een tochtje van 1 km per rendier (duur: 3 à 4u, 2 pers/scooter. Single driving: € 45,00 €/pers.).

Rond de middag maak je met de gids een wandeling heuvelopwaarts naar een uitzichtpunt met zicht op Levi. Bij helder weer kan je genieten van spectaculaire vergezichten. De lunch is voorzien in een panoramarestaurant. Voor wie wat minder goed te been is, wordt de skilift voorzien.

Korte transfer te voet naar een lokaal restaurant gekend voor z’n heerlijke steaks en uitgebreid vis- en zeevruchtenbuffet als voorgerecht. Je geniet er van een 3-gangendiner.

Dag 6 | Levi (O-A)

Ontbijtbuffet. Volledige dag vrije tijd. Ideaal om te skiën, langlaufen of om deel te nemen aan facultatieve activiteiten om zo je programma te vervolledigen.

Diner in buffetvorm in het hotelrestaurant.

Dag 7 | Levi (O-A)

Volledige dag vrije tijd. Ideaal om te skiën, langlaufen of om deel te nemen aan facultatieve activiteiten om zo je programma te vervolledigen.

In de late namiddag word je met de bus naar het Snow Village gebracht dat middenin de natuur tussen de skigebieden van Levi en Ylläs gelegen is.

Het Snow Village is één van de mooiste sneeuw- en ijshotels van Laplands. Je krijgt er een rondleiding en maakt ontdekt er prachtige ijssculpturen, Ice Rooms en Ice Suites, een heuse Ice Chapel, Ice Restaurant en natuurlijk ook de Ice Bar waar een welkomstdrankje zal worden aangeboden.

’s Avonds geniet je van een 3-gangendiner in het Ice Restaurant van het Snow Village. Een unieke ervaring. Na het diner word je per bus terug naar jouw verblijfsplaats nabij Levi gebracht.

Dag 8 | Levi – Kittilä  – Brussel (O)

Na het ontbijt inleveren van de warme winterkledij in het safarikantoor en check-out. Transfer naar de luchthaven van Kittilä voor de terugvlucht naar Brussel met rechtstreekse vlucht.

O = ontbijt, M = middagmaal, A = avondmaal.

Prijs

Krokusvakantie 2021
Ontdekking van Lapland | 8-daagse avonturenweek in kleine groep

Afreisdata & prijs per persoon

14/02/2021

Hotel Hullu Poro ***+
Verblijf op basis van een gerenoveerde hotelkamer met bad en balkon of hotelkamer met douche en sauna

€ 2270 bij bezetting van 3 personen
€ 2400 bij bezetting van 2 personen
€ 2865 bij bezetting van 1 persoon

Hotel Hullu Poro ***+
Verblijf in een appartement met 2 aparte slaapkamers, woonruimte, kitchenette, sauna en 2 badkamers

€ 2275 bij bezetting van 6 personen
€ 2325 bij bezetting van 5 personen
€ 2400 bij bezetting van 4 personen

Inbegrepen

 • Rechtstreekse chartervlucht in Economy Class in groepstarief, inclusief alle vooraf betaalbare taksenter waarde van € 51,00 per ticket gekend op 01/03/2020
 • 7 overnachtingen in hotel Hullu Poro ***+ in een gerenoveerde kamer met bad of standaardkamer met sauna en douche of ruimer appartement met 2 aparte slaapkamers (+ 2 extra bedden in de mezzanine), woonruimte, kitchenette, sauna en 2 badkamers
 • Maaltijden en snacks zoals beschreven in het programma
  (O: ontbijt, M: lunch, A: diner)
 • Alle vermelde transfers zoals beschreven in programma
 • Alle vermelde bezoeken zoals beschreven in programma
 • Alle vermelde excursies op basis van 2 personen per scooter of slede indien van toepassing
 • Verzekering voor sneeuwscootertochten met een eigen franchise van € 980,00 in geval van ongeval of schade. Het eigen risico kan verlaagd worden tot € 150,00 door een supplement te betalen van € 15,00 per safari per bestuurder te betalen (enkel ter plaatse mogelijk).
 • Diensten van een lokale Engelstalige gids tijdens de excursies
 • Nederlandstalige host/gids
 • Warme winterkledij van bij start eerste excursie tot bij vertrek
 • Reisinformatiemap
 • BTW en bijdrage Vlaamse Solidariteit Reisgelden

Niet inbegrepen

 • Annulatie- en/of bijstandsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven zoals dranken, fax, telefoon…
 • Nachtelijke sneeuwscootersafari
 • Transfers en diensten niet specifiek vermeld in programma

Aantal deelnemers

min. 16 personen, max. 25 personen

Verzekering

Krokusvakantie 2021
Ontdekking van Lapland | 8-daagse avonturenweek in kleine groep

Zorgeloze vakanties… Met Jempi Reizen en VAB ben je altijd en overal beschermd.  

Ben je nog niet verzekerd? Wij bieden je de keuze uit een tijdelijke polis of jaarpolis:

Reisbijstand
Wereldwijd beschermd tegen alle vakantiepech.

Annulatieverzekering
Bij annulatie of wijziging van jouw reizen, wereldwijd.

Contacteer ons voor meer info en prijzen.