Bestemming

Safari Cruise Zuidelijk Afrika
Zuid-Afrika – Botswana – Namibië – Zimbabwe

Van Johannesburg tot de Victoriawatervallen ontdek je spectaculaire panorama‘s, het parcours van Nelson Mandela, grote zoogdieren en roofdieren, een zeer verfijnde gastronomie, de mooiste natuurreservaten, de geheimen van het Karibameer en ook één van de 7 wereldwonderen: de Victoriawatervallen.

Troeven

 • Volpension – DRANKEN INBEGREPEN bij de maaltijden en aan de bar
 • Verfijnde lokale keuken
 • Voorstelling van de kapitein en zijn bemanning
 • Begeleider of cruisedirecteur aan boord
 • Animatie en/of conferenties aan boord
 • Bijstands-/repatriëringsverzekering
 • Haventaksen inbegrepen

Hoogtepunten

 • Luxe accommodatie in een lodge en aan boord van een 5-ankers boot
 • Totaal nieuwe cruise op het Karibameer, je vaart langs landschappen waar dode bomen boven het water uitsteken
 • Safari‘s over land en over water in het Nationaal Park Chobe en Matusadona
 • De Victoria-waterval, één van de wereldwonderen te voet of aan boord een helikopter (facultatief)
Het schip

Safari Cruise Zuidelijk Afrika
Zuid-Afrika – Botswana – Namibië – Zimbabwe

Schip: Zimbabwean Dream

CroisiEurope biedt een unieke ervaring aan de rand van de wereld, aan boord van zijn nieuwe schip met 5 ankers, langs het nationaal park van Chobé en in de mooiste meanders van deze regio om niets te missen van het omliggende schouwspel.

Hoofddek: 8 kajuiten

Voorzieningen: twee eenpersoonsbedden van 90 x 190 cm (kunnen tegen elkaar worden gezet), airco, badkamer met douche, tv, safe, elektrische stopcontacten: 220 V. Er zijn adapters voorhanden voor de meeste landen wereldwijd.

TRIPLE KAJUIT AAN BOORD VAN DE ZIMBABWEAN DREAM
Indien twee volwassenen en een kind in eenzelfde kajuit verblijven, zijn de afmetingen van het extra bed als volgt: 150cm x 80 cm.

Programma

Safari Cruise Zuidelijk Afrika
Zuid-Afrika – Botswana – Namibië – Zimbabwe

Dag 1 | Johannesburg (Zuid-Afrika)

Afspraak rond 11u30 in het hotel. Transfer naar het centrum. Lunch. Bezoek aan het museum van de Apartheid, wereldwijd bekend, open sinds 2001, eerste museum over de geschiedenis van de XXste eeuw in Zuid Afrika en meer in detail de periode van de Apartheid. Panoramische rondrit. Financiële hoofdstad van Zuid Afrika, Johannesburg is ook een stad van superlatieven, de meest hoge gebouwen, de grootste sociale ongelijkheden, maar ook één van de mooiste atmosferen die je ooit kan ontmoeten. Onthaal, installatie en diner in een 5* hotel LN.

Dag 2 | Johannesburg – Kasane – installatie in de Kaza Lodge (Zuid-Afrika – Botswana – Namibië)

Vlucht Johannesburg/Kasane in Botswana. Transfer naar de lodge per privébootje. Onderweg zie je verschillende soorten vogels die deze overstroomde vlakten bevolken, en misschien krijg je een van de vele nijlpaarden te zien, of een familie krokodillen die liggen te luieren op de oevers. Onthaal en installatie in de lodge. Hier word je totaal ondergedompeld in het hart van de natuur, die zorgt voor uitermate kalmte. Diner en overnachting in de lodge.

Dag 3 | Nationaal Park Chobe (Namibië – Botswana)

Een dag op verkenning in het Nationaal Park Chobe. In een 4×4 doorkruis je dit park, dat meer dan een kwart van de totale populatie van de Afrikaanse olifant huisvest. Afrikaanse lunch in ons “drijvend restaurant“ met een vrij uitzicht op de rivier en de dierenwereld. Na de maaltijd vertrekken we op safari aan boord van privébootje langs de Chobe-rivier tot aan de moerassen van Sedudu Island. Diner en overnachting in de lodge.

Dag 4 | Impalila Island (Namibië)

Vertrek voor een bezoek aan de dorpen op Impalila Island, in Namibië. Kennismaking met de traditionele woningen en de lokale levenswijze. Terugkeer naar de lodge en lunch. In de namiddag keuzeactiviteiten: vrije tijd en ontspanning in de lodge, waar je kunt genieten van het privézwembad en de comfortabele voorzieningen, ofwel verkenning van de Zambèzerivier in privébootje. Diner in de lodge. De avond wordt afgesloten met het relaas van een bewoner van Impalila Island, die je vertelt over de tradities van de bewoners van dit eiland. Overnachting in de lodge.

Dag 5 | Kasane – Karibameer – installatie aan boord van de Zimbabwean Dream (Namibië – Botswana – Zimbabwe)

Vertrek van de lodge voor een laatste watersafari in de streek van het Nationaal Park Chobe. Lunch. Vertrek naar de luchthaven van Kasane. Ontdek vanuit de lucht de veranderende panorama’s van de savanne en sublieme uitzichtpunten op het Karibameer tijdens vlucht Kasane/Kariba in privévliegtuigen. Transfer naar het schip, inschepen en installatie aan boord. Begin van de cruise op het meer.

Dag 6 | Karibameer – vaart op de Gache-rivier (Zimbabwe)

Bij zonsopgang varen we langs symbolische en sprookachtige landschappen van het Karibameer: de silhouetten van de dode bomen die boven het water uitsteken, weerspiegelen zich in het water en verlenen een mysterieuze sfeer aan het meer. Verkenning in privébootje van de rivier Gache-Gache en de diersoorten die er wonen; de meanders, de grote bochten en de kleine wilde kreken van deze rivier dompelen je helemaal onder in een feeërieke sfeer. Terugkeer en lunch aan boord. In de namiddag varen we naar Changa. Als het licht magisch wordt, gaan we in een privébootje op pad om de met roze getinte lucht te bewonderen. Diner en overnachting aan boord.

Dag 7 | Karibameer – Nationaal Park van Matusadona (Zimbabwe)

Ochtend safari om kennis te maken met het gebied in het Nationaal Park van Matusadona, tussen de rivieren Sanyati en Ume gelegen. Dit wilde territorium, met een oppervlakte van meer dan 1.400 km², vormt de thuishaven van heel wat diersoorten zoals olifanten, nijlpaarden, krokodillen, buffels, maar ook duizenden vogels zoals de mythische Afrikaanse zeearend, de majestueuze geelbekooievaars of de zwarte zilverreiger met zijn verbazingwekkende vistechniek. En als het geluk ons toelacht te midden van de savanne, dan kruist een katachtige misschien ons pad. De geschiedenis van het park hangt samen met die van het meer: toen het water steeg tijdens de bouwwerken van de stuwdam, waren vele duizenden dieren in veiligheid gebracht in Matusadona, waar het formeel verboden is om te jagen. Dat was de gigantische „Operatie Noah“, waarbij onder meer grote zoogdieren, roofdieren en impala‘s werden gered. We varen, bespreking rond de geschiedenis van het meer, de inwoners en het ecosysteem. Diner en overnachting aan boord.

Dag 8 | Kariba – Victoria Falls (Zimbabwe)

Bij zonsopgang varen we verder richting Kariba. Ontscheping. Onderweg naar de luchthaven, ontdekking van de “dam wall”, de gigantische dam die de Zambezi uit bed heeft gehaald om het meer in 1955 te creërenen dat vandaag 70% van de elektriciteit van Zimbabwe afgeeft. De geschiedenis van de oprichting van dit meer zal je verteld worden, met de legendes eromheen, inclusief die van NyamiNyami, de geest van de rivier. Vlucht Kariba / Victoria in privévliegtuigen. Cruiselunch op de Zambèze boven de waterval. In de namiddag gaan we te voet op verkenning aan de Victoria-waterval: de vele uitzichtpunten hier behoren tot de meest uitzonderlijke van onze planeet: de Zambèzerivier mondt hier uit in de grootste waterval ter wereld op meer dan 108 m hoogte, een spektakel dat oorspronkelijk „de dampende rook“ werd genoemd maar door David Livingstone werd omgedoopt tot de „Victoria Falls“. Diner en overnachting in viersterrenhotel LN.

Dag 9 | Victoria Falls

Ontbijt. Optioneel: ‘s ochtends vroeg een helikoptervlucht over de Victoria-waterval (kan enkel vooraf worden gereserveerd).

Prijs

Safari Cruise Zuidelijk Afrika
Zuid-Afrika – Botswana – Namibië – Zimbabwe

Afreisdata & vanafprijs

Verschillende afreizen vanaf april 2020 tot december 2020.

Vanaf € 4359 per persoon.

Inbegrepen

• De binnenlandse vlucht Johannesburg/Kazane – de luchthaventaksen (120€ – tarief 2019)
• De cruise met verblijf in een tweepersoonskajuit volgens de gekozen categorie
• Verblijf in een tweepersoonskamer in de lodge CroisiEurope van eerste categorie en in 4* en 5* hotels LN
• Volpension tijdens de safari-cruise
• Dranken inbegrepen bij elke maaltijd en aan de bar op het schip en in de lodge CroisiEurope
• In Johannesburg en Victoria Falls, dranken inbegrepen: 1 water, 1 glas lokaal wijn* of 1 frisdrank of 1 lokale bier* + 1 thee of koffie per persoon en per maaltijd
• Bezoeken en excursies zoals vermeld in het programma
• Bijstands- en repatriëringsverzekering
• De fooien (met uitzondering van het personeel van het schip en van de lodge)

Fooien: om het verblijf te vergemakkelijken, omvatten onze prijzen fooien volledig betaald aan het personeel van het land van bestemming (met uitzondering van het personeel van het schip en van de lodge) voor een bedrag van 20€ TTC, door ons bepaald op basis van douane en lokale gebruiken.

*Alcoholmisbruik is gevaarlijk voor de gezondheid, te verbruiken met mate.

Niet inbegrepen

• De internationale vluchten en luchthaventaksen
• De vlucht Victoria Falls/Johannesburg
• De verplaatsingen
• Annuleringsverzekering / bagageverzekering
• Zimbabwaans visum (30 US$ tot op heden, ter plaatse regelen in US$)
• Optionele excursie
• De toeristenbelasting in Botswana (30 US$ ter plaatse regelen in US$, waarschijnlijk in het jaar worden geïmplementeerd)
• De fooien voor het personeel van het schip en van de lodge (ter indicatie: voorzie 5 US$/dag/passagier)
• Persoonlijke uitgaven

Verzekering

Safari Cruise Zuidelijk Afrika
Zuid-Afrika – Botswana – Namibië – Zimbabwe

Zorgeloze vakanties… Met Jempi Reizen en VAB ben je altijd en overal beschermd.  

Ben je nog niet verzekerd? Wij bieden je de keuze uit een tijdelijke polis of jaarpolis:

Reisbijstand
Wereldwijd beschermd tegen alle vakantiepech.

Annulatieverzekering
Bij annulatie of wijziging van jouw reizen, wereldwijd.

Contacteer ons voor meer info en prijzen.