Inge vertrok op 4 juli met één van de eerste opnieuw opgestarte vluchten van TUI FLY vanuit de luchthaven van Oostende naar Malaga en vertelt hier haar reiservaring.

Ik vertrok in de luchthaven van Oostende. Het was er zeer rustig, alle klanten droegen een mondmasker. Check-in verliep zoals gewoonlijk. Iedereen was gedisciplineerd en volgde de regels zoals gevraagd.

Het enige grote verschil en belangrijk om weten zijn de regels betreffende de handbagage. In het vliegtuig mogen de bagagerekken niet gebruikt worden. Jouw trolley mag dus niet mee aan boord en moet ingecheckt worden. Je mag enkel een handbagage meedoen die je aan jouw voeten kan laten staan en die je onder de stoel voor jou kan schuiven.

Ik had mijn trolley met daarin mijn laptop mee, ik heb mijn laptop eruit gehaald en deze gewoon in mijn handen meegenomen aan boord. Mijn trolley moest dus ingecheckt worden.

We raden onze klanten aan om hun laptop in een draagtas te stoppen. Is makkelijker en dit mag mee aan boord.

Eens aan boord verloopt alles hetzelfde, behalve dat je de ganse vlucht jouw mondmasker aanhoudt. Ze komen wel degelijk rond met drinken en eten, dit kan je dus ook kopen aan boord en dan kan je jouw mondmasker even afdoen.

Kinderen vanaf 6 jaar dienen ook een mondmasker te dragen aan boord. Mijn dochtertje van 7 jaar had daar blijkbaar minder last van dan ikzelf. Dus geen probleem.

In de luchthaven van Oostende is een mondmasker verplicht vanaf 12 jaar.

Na de landing op Spaanse bodem vraagt men aan boord om te blijven zitten. Rij per rij roepen ze af als je mag rechtstaan en van boord gaan. Daar er niks in de bagagerekken zit verloopt dit heel vlot.

In de luchthaven hou je jouw mondmasker aan en moet je voorbij een infraroodcamera wandelen ter controle van jouw temperatuur. Er staan ook verplegers en/of artsen klaar voor een verdere controle indien nodig.

Ook dien je jouw QR code van de SPAIN TRAVEL HEALTH te tonen. Meer info hierover in een aparte blog.

Er wachtte ons enkel nog de bagage af te halen, de taxi in en hup…richting Marbella!