Op reis deze zomer?

Enkele landen vragen om op voorhand online te registeren. Belangrijk, want deze zijn verplicht! Op diplomatie vind je telkens het laatste reisadvies: https://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland.

Spanje

Voor Spanje moet elke passagier een document invullen waarin zij hun vertrekplaats aangeven en of ze met het virus in contact zijn geweest. Dit document kan ingevuld worden op de website www.spth.gob.es op elk moment vóór het aanvatten van de reis. Echter, het stuk van het formulier dat vragen bevat in verband met de gezondheid van de reiziger kan pas vervolledigd worden gedurende de laatste 48 uur vóór aankomst in Spanje. Na invulling en ondertekening van het gehele formulier, ontvangt de reiziger een QR-code. Nadien wordt bij aankomst op de Spaanse luchthaven van bestemming de QR-code opgevraagd, de temperatuur gemeten en een visueel onderzoek uitgevoerd vooraleer toegang tot het grondgebied verleend wordt. Indien een van beide testen niet met succes wordt doorstaan, volgt er een grondiger medisch onderzoek, dat kan leiden tot een verplichte quarantaine of een verwijzing naar de lokale gezondheidszorg.

Griekenland

Voor Griekenland moet tenminste 24 uur voor aankomst elke passagier VERPLICHT een document invullen via volgende link: https://travel.gov.gr/#/. Van het PLF-formulier ontvang je een QR-code, die bij aankomst moet worden gepresenteerd. Je ontvangt het PLF-document met de QR-code op de dag van de geplande aankomst in Griekenland (om middernacht). Indien dit formulier niet werd ingevuld kun je Griekenland niet betreden en helaas niet mee op de vlucht.