Bestemming

Active Lapland

Rovaniemi is naast de hoofdstad van Lapland ook de thuisbasis van de one and only Santa Claus. Ben je dus op zoek naar een mix van winteractiviteiten, stad en de kerstman? Dan moet je hier zijn.

Tijdens dit actief 5-daags programma sta je versteld van de verscheidenheid aan mogelijkheden die Lapland te bieden heeft. Je geniet er op een husky- en een rendierslede van de prachtige, stille winterse landschappen. Maar ook het bloed goed rond pompen tijdens een sneeuwschoenwandeling of een rit met een fatbike is zalig bij de koude temperaturen.

Programma

Active Lapland

Dag 1 | Aankomst

Bij aankomst op de luchthaven van Rovaniemi neem je de luchthavenbus naar het hotel voor check-in voor 4 nachten. Je verblijft op basis van half pension in het hotel van je keuze.

Dag 2-4 | Tijd voor actie

Tijdens deze dagen staan 5 activiteiten op het programma, steeds begeleid door een ervaren Engelstalige gids.

Wilderness sneeuwscootersafari
De beste manier om de natuur te verkennen. Tijdens deze safari ervaar je hoe heerlijk het is om met een sneeuwscooter langs bevroren rivieren en door besneeuwde bossen te rijden. Geniet van het prachtige uitzicht over het rivierdal vanaf de heuveltoppen. Een pauze en een warm drankje houden je motor draaiende.

Husky safari 10 km
Winterse safaritocht met husky trekhonden. Na een korte rit vanuit de stad komen we aan bij een huskyfarm, waar we worden begroet door het geblaf van de enthousiaste honden. Voordat de reis begint, krijg je instructies betreffende het sturen van de slee, waarop je met zijn tweeën plaatsneemt. Na terugkeer op de boerderij kan je rond een kampvuur onder het genot van warm bessensap nog even napraten met de huskyfokker over deze bijzondere pooldieren.

White silence on Snowshoes
Ondervind het echte gevoel van de winter in de noordelijke bossen. De gids brengt je per auto naar een plek, waar je kan beginnen te oefenen met het lopen op sneeuwschoenen. Tijdens een pauze bij een kampvuur geniet je van een hapje, terwijl je niets anders hoort dan het ruisen van het bos en het kampvuur.

Sneeuwscootersafari naar rendierfarm
Een sneeuwscootersafari naar een rendierboerderij. Je maakt kennis met onze Lapse cultuur en met de rendierhouderij. Iedereen die slaagt voor het rendier rijexamen krijgt een internationaal rendierrijbewijs uitgereikt. Ook kan je deelnemen aan een speciale Lapse ceremonie voor het passeren van de poolcirkel. Geniet van een kop warme koffie of bessensap voordat we terugkeren naar de stad.

Winter offroad met E-fatbikes
Combineer de frisse lucht met de vrijheid van het offroad fietsen!
De safari start in het centrum van Rovaniemi en gaat langs de bevroren Kemi rivier naar de bekende Ounasvaaran heuvel. Hier neem je de skilift met je fiets naar de top van de heuvel. Boven is er een stop voorzien voor een warme chocolademelk op het terras van hotel Sky Ounasvaaran. Dit biedt een prachtig zicht over heel Rovaniemi. Na de pauze leidt het besneeuwde pad je terug naar de stad.

Het is eventueel nog mogelijk aan te vullen met avond- of noorderlichtsafari’s.

Dag 5 | Vertrek
En spijtig genoeg is de tijd aangebroken om, na een mooi gevulde minitrip, weer naar huis te gaan. Neem de luchthavenbus terug naar de luchthaven.

Prijs

Active Lapland

Afreisdata & prijs per persoon

Vertrek alle dagen mogelijk behalve vrijdag.

Prijs vanaf € 1125 per persoon

Inbegrepen

  • 4 overnachtingen in het hotel van keuze
  • 4 x half pension
  • 5 safari’s zoals beschreven in het programma, steeds met 2 op de sneeuwscooter of op de sledes.
  • Thermische kledij tijdens de activiteiten en Engelstalige gids
  • BTW en bijdrage Garantiefonds reizen

Niet inbegrepen

  • Retourvluchten naar Rovaniemi
  • Transfers luchthaven-hotel-luchthaven
  • Dranken tijdens de maaltijden en persoonlijke uitgaven

Deze reis kan gecombineerd worden met vluchten naar Rovaniemi. De lijnvluchten van Finnair zijn steeds aan dagprijzen. Vraag ons gerust meer info.

Verzekering

Active Lapland

Zorgeloze vakanties… Met Jempi Reizen en VAB ben je altijd en overal beschermd.  

Ben je nog niet verzekerd? Wij bieden je de keuze uit een tijdelijke polis of jaarpolis:

Reisbijstand
Wereldwijd beschermd tegen alle vakantiepech.

Annulatieverzekering
Bij annulatie of wijziging van jouw reizen, wereldwijd.

Contacteer ons voor meer info en prijzen.