Krakau

Zin in een citytrip naar een schitterende cultuurstad, zowel historisch als hip? Krakau is een écht pareltje en wordt niet zomaar de mooiste stad van Polen genoemd. Deze authentieke stad getuigt van een onverwachte artistieke en architecturale rijkdom. Eén van de blikvangers is de Grote Markt – Rynek Glówny – het historische hart van de stad met als eyecatchers de lakenhal en de Mariakerk met een gigantisch altaarretabel van Veit Stoss, een juweeltje van middeleeuwse houtsnijkunst.

Verder is het fijn ronddwalen in de sfeervolle straten en in de Joodse wijk Kazimierz met zijn kasseisteegjes. Op de Wawelheuvel prijken de kathedraal en het Koninklijk Paleis met gerenommeerde kunstcollectie en tientallen van onze Vlaamse Brabantse wandtapijten.

Ga ook eens buiten Krakau op stap. Wereldoorlog II was voor de Joden en andere etnische groepen een periode van angst en vervolging. Deze harde realiteit kan je ontdekken in concentratie-kampen Auschwitz & Birkenau. Ook een bezoek aan de wondermooie Wieliczka zoutmijn is onvergetelijk.

Interesse in deze reis?
Maak een afspraak of kom langs?