Bestemming

Hoogtepunten van Malta & Gozo
i.s.m. Travelworld

Combineer twee charmante eilanden in één en dezelfde reis. Je start de reis met 4 nachten op Malta, het kloppende hart van het Middellandse Zeegebied. Daarna word je per boot naar het zustereiland Gozo gebracht. Daar verblijf je nog eens 2 nachten. Op beide eilanden kozen we voor uitstekende 4-sterren hotels.

Programma

Hoogtepunten van Malta & Gozo
i.s.m. Travelworld

Dag 1 | Brussel – Malta

Vertrek telkens op vrijdag vanuit Brussel naar Malta met de rechtstreekse Air Malta vlucht. Eens aangekomen word je opgewacht door de lokale vertegenwoordiger die je ook tot aan het hotel brengt, het 4-sterren Argento Hotel (of gelijkwaardig) in de gezellige stad St. Julian’s. Overnachting in het hotel.

Dag 2 | St. Julians’s – Sliema

Na het ontbijt in het hotel geniet je van een vrije dag op Malta. Geniet van de faciliteiten van het hotel of trek er zelf op uit. De gunstige ligging van het hotel in St. Julian’s, het toeristische hart van Malta, maakt dit de ideale uitvalsbasis. Zo kan je ook, via de wandelpromenade, tot in Sliema wandelen. St. Julian’s is vooral bekend voor de vele restaurants, bars en het bruisende nachtleven. Sliema is dan weer het mekka voor winkelfanaten. Overnachting in het hotel.

Dag 3 | St. Julian’s – Marsaxlokk

Vandaag ontdekt je één van Malta’s onbedorven dorpjes in het zuiden van het eiland. De gids leid je naar een Maltese ‘pjazza’ (plein) via kleine, draaiende straatjes waar de moderne tijd nog een invloed op heeft gehad. Je vervolgt de excursie met een bezoek aan de Blauwe Grot en andere grotten van dichtbij (bootprijs niet inbegrepen – weersafhankelijk). Als laatste bezoek je het belangrijkste vissersdorpje van Malta, Marsaxlokk, met haar promenade waarlangs de typisch Maltese bootjes liggen (luzzus) geverfd in traditioneel rood, blauw en geel. De serene baai was de landingsplaats van de Turkse troepen tijdens Het Grote Beleg van 1565. Je krijgt hier nog tijd om wat rond te kijken bij de lokale marktstalletjes, alvorens terug te keren naar het hotel. Vrije tijd en overnachting.

Dag 4 | St. Julian’s – Valletta

Vandaag vertrek je voor een halve dag (’s namiddags tussen oktober en mei, ’s voormiddags tussen juni en september) naar de hoofdstad van Malta, Valletta. Je wandelt door de levendige straten van de stad eerst naar de Barracca Tuinen waar een adembenemend uitzicht van de Grote Haven te bewonderen is. Vandaar ga je naar de St John’s Co Kathedraal, bewerkt met rijkdommen die terug dateren naar de ridders van de Johannieter Orde. Verder bezichtig je het wereldberoemde schilderij Caravaggio wat te zien is in het oratorium van deze Kathedraal. Je bezoekt vervolgens het museum dat gedecoreerd is met Vlaamse tapijten. Daarna vervolgt onze weg naar het Grootmeester’s Paleis wat je van de buitenkant bekijkt, alsook enkele andere historische gebouwen. Tenslotte stop je nog bij de Malta Experience, een multi visuele show waar je 7000 jaar geschiedenis te horen krijgt. Transfer en overnachting in het hotel.

Dag 5 | St. Julian’s – Mdina

Na het ontbijt vertrek je op een halve dagexcursie naar de oude hoofdstad Mdina. Tijdens de wandeling door de ‘stille stad’ bezoek je de indrukwekkende vestingmuren waar je het panorama van een groot deel van het eiland kunt bewonderen. Vervolgens bezoek je ook de Dingli klippen en eindigt daarna de excursie in de botanische tuinen van San Anton. Transfer naar het hotel, vrije namiddag en overnachting.

Dag 6 | St. Julian’s – Grand Harbour

Ontbijt in je hotel en vrije voormiddag. Na de middag vertrek je aan boord van een plezierboot voor een ontdekkingstocht van de natuurlijke havens van Marsamxett en de Grand Harbour, die met hun natuurlijke inhammen tot de mooiste van Europa behoren. Het zicht vanaf het water op de vestingwerken is uniek en een traktatie voor fotografen. Na de rondvaart krijg je vrije tijd voor het bezoeken van één van Malta’s belangrijkste winkelcentra met haar terrasjes en winkels. Om 18u word je terug naar het hotel gebracht. Overnachting.

Dag 7 | St. Julian’s – Gozo

Vandaag vertrek je, na het ontbijt, voor een uitgebreid bezoek aan Malta’s zustereiland Gozo. Na een overtocht van twintig minuten betreed je het eiland en zal je merken dat, hoewel beide eilanden dezelfde geschiedenis en ontwikkeling hebben doorgemaakt, Gozo haar eigen karakter heeft. Gozo, een drieheuvelig eiland, is groener en schilderachtiger dan Malta. Tijdens de daguitstap bezoek je de Tempels van Ggantija, de citadel in Victoria, de baai in Xlendi en het Blauwe Raam in Dwejra. Er wordt ook tijd gemaakt om te winkelen; Gozo is bekend om haar wol artikelen en geklost kant. Lunch is vandaag inbegrepen. Overzet terug naar Malta en transfer terug naar het hotel voor overnachting.

Dag 8 | St. Julian’s – Brussel

Vandaag geniet je, na het ontbijt, nog van een vrije voormiddag. Na de middag word je per transfer terug naar de luchthaven van Malta gebracht voor de terugvlucht naar Brussel. Hier eindigt de reis.

Prijs

Hoogtepunten van Malta & Gozo
i.s.m. Travelworld

Afreisdata & prijs per persoon

Prijs op aanvraag.

Inbegrepen

  • Verblijf op basis van kamer en ontbijt met 7 nachten in het Argento hotel te St Julian’s.
  • Transport in comfortabele (mini)bus
  • Begeleiding door gids/chauffeur
  • Inkomstgelden van vermelde attracties
  • Lunch op dag 7
  • Vluchten met Air Malta vanuit Brussel
  • Luchthaventransfers luchthaven – hotel – luchthaven

Niet inbegrepen

  • Persoonlijke uitgaven
  • Fooien
Verzekering

Hoogtepunten van Malta & Gozo
i.s.m. Travelworld

Zorgeloze vakanties… Met Jempi Reizen en VAB ben je altijd en overal beschermd.  

Ben je nog niet verzekerd? Wij bieden je de keuze uit een tijdelijke polis of jaarpolis:

Reisbijstand
Wereldwijd beschermd tegen alle vakantiepech.

Annulatieverzekering
Bij annulatie of wijziging van jouw reizen, wereldwijd.

Contacteer ons voor meer info en prijzen.

Interesse?