Bestemming

Natuurreis ‘Safari Mahorais’

Natuurliefhebbers worden verwend tijdens deze prachtige reis vol fauna en flora. Een aaneenschakeling van onvergetelijke ervaringen wacht op jou.

Tijdens deze 5-daagse ga je zwemmen met dolfijnen en reuzenschildpadden, trek je doorheen de brousse en kom je oog in oog met gigantische vleermuizen en de typische maki’s. Afhankelijk van het seizoen mag je daar zelfs nog walvissen en reuzemanta’s aan toevoegen.

Een belevingsreis volledig één met de natuur!

Programma

Natuurreis ‘Safari Mahorais’

Dag 1 | Caribou Maoré, welkom in Mayotte (O-A)

Verwelkoming te Petite Terre, op de luchthaven van Mayotte, door de lokale vertegenwoordiger. De dames krijgen een krans als verwelkoming. Daarna vertrek je, samen met de privé gids, met een bootje naar het 2e eiland van Mayotte (Grande Terre) en zijn hoofdplaats Mamoudzou.

Van daaruit brengt een transfer je naar het zuiden van het eiland, waar je in het Sakouli Hotel 3 * zult verblijven. Er wordt een dubbele premium bungalow voor je geserveerd, van waaruit je een adembenemend uitzicht op de lagune en het koraalrif zult hebben. Onder je zal je het donkere okerstrand ontdekken dat bekleed is met majestueuze baobabs. Tegenover je, over de lagune, zie je ook het eilandje Bandrélé. In de late namiddag kan je nog wat luieren in deze paradijselijke omgeving. Nadien diner en overnachting in het hotel.

Dag 2 | Safari in de lagune; eilandjes en dolfijnen (O-M-A)

Na het ontbijt en afhankelijk van de getijden vertrek je ofwel rechtstreeks per boot van op het strand van Sakouli of een shuttle brengt je eerst naar Mamoudzou en vertrekt de boot daar. Eenmaal aan boord van de boot vertrek je voor een safari in de lagune. Een ontdekkingsdag, waarin de grootste ingesloten lagune ter wereld de hoofdrol zal spelen. Op het programma, afhankelijk van het weer, de ontdekking van de noordelijke of zuidelijke eilanden. Vanzelfsprekend is er de mogelijkheid om te snorkelen in de wondere onderwaterwereld. Bijna elke keer krijg je hier het gezelschap van een hele resem speelse dolfijnen, die je komen begroeten rond de boeg van de boot. Afhankelijk van het seizoen is er nog meer leuk gezelschap. Van juli tot oktober zijn dit de walvissen en van maart tot juni de reuzenmanta’s; de grootste bekende rog ter wereld.

’s Ochtends wordt koffie en sinaasappelsap geserveerd en ’s middags lunch je op het strand van een verlaten eiland, inclusief heerlijke kokosnootpunch. Heb je geen eigen snorkelmateriaal, dan worden er voldoende vinnen, maskers en snorkels voorzien. Deze kan je natuurlijk uitlenen. ’s Namiddags keren we terug naar het ponton van Mamoudzou of rechtstreeks naar het strand van Sakouli.

Diner en overnachting in Hotel Sakouli.

Dag 3 | Maki’s en brousse (O-M-A)

Na het ontbijt vertrek je met de gids op een excursie van ongeveer een halve dag. Je ontdekt vandaag het groene en weelderige binnenland van Mayotte en wordt volledig ondergedompeld in het prachtige centrum van het eiland. Ontdek de botanische tuin van Coconi en perfectioneer jouw kennis over de geuren en kruiden van Mayotte. Je ontdekt ook het bosreservaat van Mont Combani met z’n weelderige mangobomen en kokospalmen. Hou je ogen goed open, want dit is ook de habitat van de maki’s (=aapsoort, lemuren) en Roussettes (=reuzenvleermuizen). Tijdens een lokale lunch maak je kennis met de Mahoraanse keuken. Water en koffie inbegrepen.

Na de middag keer je terug naar Hotel Sakouli, waar je kan genieten van het zwembad of het strand. Diner en overnachting in hotel Sakouli inbegrepen.

Dag 4 | Ontdekking van het zuiden (O-M-A)

Na het ontbijt vertrek je ’s ochtends voor een ontdekkingstocht van het zuiden van Maoré. Je maakt ook een stop aan de grootste baobab boom op het eiland, ontdekt het schiereiland Bouéni en gaat naar het beroemde strand van N’Gouja. Lunchen doet je in het restaurant Maoré Garden, vlak naast het prachtige strand. Het uitzicht op de lagune en de oude baobabs krijg je er meteen ook bij.

Na de lunch kan je van wat vrije tijd genieten op het prachtige “schildpaddenstrand”. Dit is één van de weinige plaatsen ter wereld waar je het ganse jaar door kunt zwemmen met reuzenschildpadden. Afhankelijk van de getijden kan je hier ook fantastisch snorkelen. Vinnen, maskers en snorkels worden opnieuw voor je voorzien. Nog maar eens een dag vol magische momenten die voor altijd in jouw herinneringen blijven.

Na dit alles brengt de shuttle je terug naar de oostkust van het eiland voor een laatste diner en nachtje in Hotel Sakouli.

Dag 5 | Sakouli (O)

Na het ontbijt vertrek je richting de luchthaven voor je terugvlucht. Indien je dit wenst kan je de reis verlengen met nog meer uitstappen of een strandvakantie.

O = ontbijt, M = middagmaal, A = avondmaal.

Prijs

Natuurreis ‘Safari Mahorais’

Afreisdata & vanafprijs

Prijs op aanvraag, mail info@jempireizen.be.

Inbegrepen

• Verwelkoming door de lokale agent
• 4 nachten in halfpension in het Sakouli Hotel in een dubbele premium bungalow
• Safari in de lagune inclusief maaltijd en coco punch
• Privé excursie maki’s en brousse met lokale lunch en water/koffie
• Privé excursie richting het zuiden met lunch in strandrestaurant en alle vervoer zoals vermeld.

Niet inbegrepen

• Vluchten heen en terug
• Eventuele verlenging
• Persoonlijke uitgaven, dranken en fooien
• Excursies en diensten niet specifiek vermeld in het programma
• Verzekeringen

Verzekering

Natuurreis ‘Safari Mahorais’

Zorgeloze vakanties… Met Jempi Reizen en VAB ben je altijd en overal beschermd.  

Ben je nog niet verzekerd? Wij bieden je de keuze uit een tijdelijke polis of jaarpolis:

Reisbijstand
Wereldwijd beschermd tegen alle vakantiepech.

Annulatieverzekering
Bij annulatie of wijziging van jouw reizen, wereldwijd.

Contacteer ons voor meer info en prijzen.