Bestemming

8-daagse ‘ontdek Mayotte’ rondreis

Afrikaanse tradities, authentieke charme, ongerepte natuur, ’s werelds grootste lagune, kleurrijke fauna en flora… Het is maar een greep uit wat het idyllische Mayotte je te bieden heeft. Tijdens deze 8-daagse rondreis maak je kennis met enkele van deze hoogtepunten.

Deze fantastische ontdekkingsreis combineert enkele boeiende uitstappen met een stuk Fly&Drive, waar je op eigen houtje de natuurpracht ontdekt. Een ware aanrader!

Programma

8-daagse ‘ontdek Mayotte’ rondreis

Dag 1 | Petite Terre

Vandaag kom je aan op de luchthaven van Petite Terre, één van de twee eilandjes binnen Mayotte. Bij aankomst word je verwelkomd door de lokale vertegenwoordiger. Hij of zij overloopt samen met jou het reisprogramma en brengt je ook naar het eerste hotel.

Je verblijft voor de eerste nacht in het Le Rocher Hôtel op het eiland Petite Terre. Dit hotel bevindt zich in de beroemdste historische wijk van Dzaoudzi, op slechts enkele minuten rijden van de luchthaven en vlak naast de haven. We reserveerden voor jou een gerenoveerde kamer met airco. Het hotel beschikt ook over een restaurant en een zwembad. Het is de ideale uitvalsbasis om Petite Terre helemaal te ontdekken.

Dag 2 | Petite Terre

Na het ontbijt start je met de ontdekkingstocht van Petite Terre. Breng een bezoek aan het impressionante meer van Sziani met de smaragdgroene wateren. Het bevindt zich in het hart van een oude krater en je kan hier een mooie wandeling maken rondom. De uitzichten zijn fantastisch en je hebt een magische uitkijk over het hele koraalrif en het 2e eiland van Mayotte (Grande Terre) aan de horizon.

Dan kan je ontspannen op het beroemde strand van Moya met haar kalkrotsen. Dit strand is ook een populaire habitat van de lokale schildpadden, die je hier ongetwijfeld ook zult spotten. Maak daarna een wandeling langs de boulevard des Crabes en eindig aan het populaire strand van Dongoujou. Daarna overnacht je in het Rocher Hotel.

Dag 3 | La Brousse Mahoraise

Na het ontbijt check je uit en verlaat je Hotel Rôcher. Daarna neem je de boot richting Mamoudzou, gelegen op het tweede eiland van Mayotte: Grande Terre. Bij aankomst zal onze autoverhuurder je opwachten en de huurauto aanleveren. Je kan dan met de huurwagen vertrekken op een ware ontdekkingsreis. Eerst heb je echter nog de mogelijkheid om te winkelen in de markthallen die rijk zijn aan kleuren en lokale specerijen.

Daarna rij je met de huurwagen richting het centrum van het eiland en volg je de Route Forestière naar het volgende hotel. Je verblijft in Realis Forsetier, gelegen in het hart van de weelderige bush en vlakbij de bekende Mount Combani. Je logeert hier in een geventileerde bungalow en zal genieten van de natuur rondom met mangobomen, kokospalmen en ander groen. Vanuit het hotel kan je ook gemakkelijk de omgeving van de berg Combani ontdekken en kom je ongetwijfeld oog in oog met maki’s, hondshaaien en andere lokale diersoorten. Diner en overnachting in het Relais Forestier.

Dag 4 | Mont Combani

Na het ontbijt geniet je van een vrije dag en kan je op eigen houtje de Mount Combani en de prachtige omgeving er rondom ontdekken. Geniet van de ongerepte natuur vol lokale fauna en flora. Hou je ogen open, want er zijn ook heel wat lemuren en vleermuizen in deze regio. Vandaag kan je eventueel ook het Noordpunt van Maoré ontdekken met zijn prachtige uitzichten over de lagune. Diner en overnachting in het Relais Forestier.

Dag 5 | Sakouli

Na het ontbijt verlaat je het Relais Forestier Hotel en neem je de auto naar het strand van Sakouli. Indien je dit wenst kan je onderweg een stop maken in de botanische tuinen van Coconi, waar de zintuigen verwend worden met de lokale geuren en kleuren. Daarna rij je verder richting het zuiden van het eiland waar je het grote strand van Sakouli bereikt. Hier ligt ook het hotel: het OLOLO hotel, knap gelegen op het stand. Check-in en geniet van zon, zee en strand. Overnachting in het hotel OLOLO.

Dag 6 | Sakouli 

Na het ontbijt kan je het zuiden van Maoré of het oosten van Grande Terre verkennen, maar natuurlijk kan je ook gewoon zalig genieten aan het brede strand van Sakouli. Overnachting in OLOLO.

Dag 6 | Sakouli 

Net zoals gisteren kan je vandaag de dag invullen naar wens. Zalig genieten aan het strand of nog meer ontdekken op Grande Terre? Alles kan, niets moet. Overnachting in OLOLO.

Dag 8 | Sakouli 

Na het ontbijt in het hotel komt onze vertegenwoordiger de huurwagen ophalen. Daarna word je opgehaald in het hotel voor de terugrit naar de internationale luchthaven. Hiermee komt een einde aan deze fantastische rondreis doorheen het natuurlijke eiland Mayonette. Wenst je de rondreis nog uit te breiden kan dat natuurlijk.

Prijs

8-daagse ‘ontdek Mayotte’ rondreis

Afreisdata & vanafprijs

Vanaf € 950 per persoon (exclusief vluchten), mail info@jempireizen.be.

Inbegrepen

• Verwelkoming op de luchthaven van Mayotte door de lokale agent
• Vervoer bij aankomst en vertrek tussen de luchthaven en het hotel en vv.
• Een huurwagen (categorie V – Twingo of gelijkwaardig) van dag 4 tot dag 9 incl. ongelimiteerde kilometers, 1 bestuurder, CDW verzekering, PAI verzekering, TW verzekering, …
• 2 overnachtingen in het Rocher Hotel in een gerenoveerde kamer incl. ontbijt
• 2 overnachtingen in Relais Forestier incl. halfpension
• 3 overnachtingen in Hotel Ololo incl. ontbijt
• Safari richting de lagune gedurende een volledige dag incl. maaltijd (dranken niet inbegrepen)
• Wandeltocht van een 1/2 dag richting Petite Terre of Combani (naar keuze) met gids

Niet inbegrepen

• Vluchten heen en terug
• Eventuele verlenging
• Persoonlijke uitgaven, dranken en fooien
• Excursies en diensten niet specifiek vermeld in het programma
• Verzekeringen

Verzekering

8-daagse ‘ontdek Mayotte’ rondreis

Zorgeloze vakanties… Met Jempi Reizen en VAB ben je altijd en overal beschermd.  

Ben je nog niet verzekerd? Wij bieden je de keuze uit een tijdelijke polis of jaarpolis:

Reisbijstand
Wereldwijd beschermd tegen alle vakantiepech.

Annulatieverzekering
Bij annulatie of wijziging van jouw reizen, wereldwijd.

Contacteer ons voor meer info en prijzen.