Ecuador & Galàpagos : een reis vol natuurbeleving!

Een reis naar Ecuador & Galàpagos stond al lang op mijn verlanglijstje en dit voorjaar slaagde ik erin in te checken richting Zuid-Amerika!

Na een lange reis van 28u arriveerden we via Madrid en Guayaquil in de hoofdstad Quito. We werden er verwelkomd in het Nederlands! Onze gidse is een Belgische die reeds enkele jaren in Quito woont.

Quito, de hoofdstad van Ecuador ligt in een vallei in het Andesgebergte op een hoogte van 2850 m en wordt omgeven door met eeuwige sneeuw bedekte vulkanen. Een prachtig decor! We wandelen met onze gids door de kleine straatjes, langs de kathedraal en het presidentieel paleis en genieten op de heuvels van unieke uitzichten. Wat een mooie stad!

Ten noorden van de stad brengen we een bezoek aan het Equatorial Monument dat het midden van de wereld aangeeft op 0°.

We maken ook een uitstap naar de welgekende markt van Otavalo. Wat een kleuren-pracht, die Ecuadoriaanse weefkunst.

We krijgen een exclusieve dagexcursie per vliegtuig naar de koloniale stad Cuenca aangeboden. Hierdoor genieten we bij het opstijgen van een uniek uitzicht over de stad Quito en vliegen we langs de toppen van de vulkanen. We worden verwend met een uniek uitzicht op de top van de hoogste vulkaan van Ecuador, Chimborazo 6310 m!

Het vasteland van Ecuador heeft zoveel te bieden maar doordat ik een ingekorte studiereis maak hebben we tijd tekort.