Op minder dan 2 uur vliegen kom je toe in het charmante Valencia. Deze stad verrast je enerzijds met de ambitieuze projecten van de architect S. Calatrava en anderzijds met de oude binnenstad en zijn gezellige pleinen en terrasjes. Proef de dagelijkse marktsfeer en lokale specialiteiten op de Mercado Central. Het typische Spaanse gerecht paella mag dan ook zeker niet ontbreken.

Liever relaxen op het strand? Op de stadsstranden La Malvarossa en Las Arenas (gelegen op 10 minuten van het hotel per taxi) is het fijn vertoeven. Actievelingen kunnen erop uit per fiets en ontdekken zo enkele plekken waar de metro, bus en tram je niet kunnen brengen.

Een veelzijdige citytrip? Vamos a Valencia!

5 tips van onze collega Griet:

  1. Las Mas Bonita: een leuke en hippe strandbar. Reserveren is aan te raden.
  2. Drink zeker eens een ‘Agua de Valencia’. Het is een cocktail die gemaakt wordt op basis van cava, sinaasappelsap, wodka, gin en suiker.
  3. Zeker doen: een (elektrische) fiets huren.
  4. Uit eten in Valencia: Delicat (super lekker eten en goedkoop), La Chipirona en voor de vegetariërs onder jullie: restaurante Copenhagen.
  5. Excursietip: het natuurgebied Albufera met het grootste meer in Spanje. Rond dit meer liggen de rijstvelden waar de typische paellarijst groeit.