Nog geen reis naar Afrika gemaakt? Dan is Zuid-Afrika de ideale bestemming om te starten!

Sta versteld van de adembenemende landschappen en rijke cultuur! Het is een land dat gekend is door zijn bewogen geschiedenis, avontuurlijke mogelijkheden en natuurpracht. Van de rotsachtige bergketens tot aan de levendige steden, Zuid-Afrika biedt een reiservaring als geen ander.

Onze collega Nathalie verkende een stuk van de tuinroute en deelt met plezier enkele tips en foto’s om bij weg te dromen:

Tip 1: Test je smaakpapillen met de heerlijke wijnen

Zuid-Afrika is gekend voor de lekkere wijnen. De meest gekende regio’s langs de tuinroute zijn Stellenbosch en Franchoek. Maar ook in de wijde omgeving van deze domeinen kan je kwalitatieve wijnen proeven. Verken de wijndomeinen, leer hoe de wijnen geproduceerd worden en combineer ze met enkele andere lokale specialiteiten zoals springbok of een stukje kaas.

Tip 2: Ideaal voor avonturiers en thrill seekers

Deze bestemming biedt heel veel mogelijkheden voor wandelaars, duikers, dolfijn- of walvisspotters, maar ook voor de echte thrill seekers zijn er opties. Denk maar aan de Bloukrans brug. Nog niet van gehoord? Filmpjes hiervan bekijk je best niet wanneer je hoogtevrees hebt. Vanop deze brug kunnen waaghalzen bungeejumpen en een vrije val beleven die maar liefst 5 seconden duurt. Het is de hoogste commerciële bungeejumpbrug ter wereld. Durf je dit niet? Niet getreurd, je kan ook van het zicht genieten vanop een leuke hang out, waar je ook kunt aanschouwen hoe hoog de brug is.

Tip 3: Ga op safari!

Zuid-Afrika heeft naast het bekendste Krügerpark nog veel meer andere mogelijkheden qua safariparken en domeinen. Er zijn nationale parken, maar ook private game reserves waar de rangers de dieren goed kennen. Nathalie maakt een rit doorheen het Kariega Game Reserve en zag verscheidene dieren van dichtbij: de olifant, giraf, neushoorn, leeuw, nijlpaard, zebra….

Tip 4: Combinatie strand en bergen

Het land heeft prachtige stranden waar je kan zonnebaden, zwemmen, boottochten maken en dolfijnen spotten. Op korte tijd kan je vanaf het strand ook naar de bergen rijden of omgekeerd. Hierdoor is deze locatie perfect voor elke reiziger. Een goed voorbeeld is de machtige Tafelberg die uitkijkt over de blauwe wateren van de Atlantische ocean. Vanaf deze trekpleister sta je binnen de kortste keren aan het strand.

Er zijn nog veel meer verhalen en tips te delen over deze unieke bestemming en reis. Maar de beste manier om de bestemming te ervaren is zelf op ontdekking gaan of langs komen op onze Afrika infoavond.