Malta

Zalig ontspannen op Malta? Wij geven graag de 5 hotspots van 2024 aan jullie mee!

1. Valletta
Valletta is niet alleen de meest zuidelijke hoofdstad van Europa, het is ook de kleinste. Er sporen dus geen luidruchtige trams door de straten. En aan de belangrijkste monumenten tref je geen ellenlange wachtrijen aan. Je verkent de stad dus makkelijk te voet en rijgt zelfs op één dag al een heleboel bezienswaardigheden aaneen.
2. Mdina
Voor Valletta uitgeroepen werd tot Maltese hoofdstad, viel Mdina die eer te beurt. Deze omwalde stad ligt bovenop een heuvel. Daardoor kijk je er uit over de groene velden en zie je in de verte zelfs de kustlijn opdoemen.
3. Comino
Zin in een boottochtje? Hop dan naar Comino, een klein eiland dat naast het Maltese hoofdeiland ligt. Je struint er door een ongerept landschap, met in de verte zicht op Malta en Gozo.
4. Gozo
Net als Comino is Gozo een kleiner eiland dat deel uitmaakt van de Maltese archipel. Vooral de ruige, rotsachtige kustlijn spreekt tot de verbeelding. Je botst er dan ook op fenomenale baaien waar je geniet van een sprookjesachtige duik of zwempartij.
5. Maltese wijngaarden
Zachte temperaturen, uitgestrekte velden, een mediterraans zeebriesje … deze geweldige combo maakt van Malta een uitstekend wijnland. De eilandengroep telt dan ook verschillende gerenommeerde wijndomeinen. Die nodigen je graag uit voor een tongstrelende degustatie.
 

Interesse in deze reis?
Maak een afspraak of kom langs?