Eind september ging ik een weekje cruisen over de Middelandse Zee met MSC Cruises. Dit was mijn eerste ervaring op een cruiseschip maar vanaf ik aan boord stapte wist ik dat dit zeker niet de laatste keer was.

Onze MSC cruise vertrok vanuit de havenstad Genua. Deze Middellandse Zee bestemming is de toegangspoort tot de glamoureuze Riviera van Italië. Na een perfect georganiseerde inscheping  kregen we onze mooie ruime stijlvolle balkonkajuit te zien. Snel uitpakken en het grote schip gaan ontdekken.

Een buitengewone verscheidenheid aan themabars en restaurants met veel gastronomische keuzes. Vele sportfaciliteiten zoals 4 zwembaden, een hardloopbaan, een squashbaan & een ultramoderne fitnessruimte en MSC Aurea Spa Centre met het Top 18-zonnedek. Als snel kwam ik tot de vaststelling dat ook kinderen van alle leeftijden veel plezier kunnen hebben aan boord van de MSC Splendida dankzij de fantastische toegewijde kinderfaciliteiten met een groot activiteiten programma voor alle leeftijden.

’s Avonds kunnen de gasten genieten van een bijzondere scala aan restaurants met veel verschillende gastronomische keuzes. We genoten van een verfijnd 3-gangenmenu in het restaurant La Reggia terwijl het schip zijn vaarrichting inzette naar Marseille.

Na een ganse nacht varen kwamen we in de vroege ochtend aan in de havenstad Marseille. Een shuttlebus bracht ons in 20 minuten naar het centrum van Marseille. De Vieux Port, waar verse vis rechtstreeks uit de boten op Quai des Belges wordt verkocht. Het oude deel van de stad, le Panier, met vele smalle straatjes en terrasjes. De belangrijkste bezienswaardigheid van de stad De Notre-Dame-de-la-Garde boven op de heuvel maken van deze stad een geweldige plek in het zuiden van Frankrijk. Na een dagje genieten van deze mooie zuiderse stad bracht de shuttlebus ons terug richting de haven.

We genoten de dag nadien in stijl van alle luxe & comfort van het eco-schip MSC Splendida. Een wereld van nieuwe ontdekkingen aan boord terwijl het schip zijn vaarrichting zette naar de havenstad Syracuse, gelegen in het zuidoosten van Sicilië.

We bezochten de belangrijkste bezienswaardigheid, het Archeologische Park Neopolis. Een must-do voor iedereen met ook maar een kleine interesse in geschiedenis. Nadien zette we onze wandeltocht verder richting het schiereiland Ortygia. Elke dag is er een markt op Ortygia en daar kun je héél lekkere street food eten. Hier genoten we van heerlijke streekproducten op een gezellig terrasje in één van de vele smalle straatjes. Na de middag gingen we op verkenning op het schiereiland Ortygia, het hart van de oude stad Syracuse met vele historische sites, art nouveau monumenten, pleinen met fonteinen, het kasteel Maniace & de Fonte Aretusa waar het aangenaam flaneren is langs de zee. Een mooie wandelpromenade met vele gezellige terrasjes gelegen aan de Ionische Zee.

Terug aan boord genieten we van een heerlijk diner en sluiten we elke avond af met een show van wereldklasse in The Strand Theatre. Met een heerlijke cocktail en livemuziek erbij kon onze avond niet meer stuk. De buitengewone verscheidenheid aan bars aan boord zorgde ervoor dat we steeds de perfecte locatie vonden die aan onze wensen voldeed.

De komende dagen staan Taranto, gelegen in Zuid-Italië en Civitavecchia nog op ons programma.

Vanuit Taranto bezochten we met een shuttlebus Alberobello. Gelegen te midden van de uitgestrekte olijfboomgaarden op de vruchtbare hoogvlakte ten zuiden van de stad Bari. Het mooiste trulli dorp van Puglia. Hier vind je vele trulli, kleine witte huisjes met kegelvormige daken gemaakt van kalkstenen tegels. We slenteren door de kronkelige straatjes tussen de traditionele huisjes. Dit betoverend dorpje is ongetwijfeld het meest bezochte plekje van Puglia en dat heeft alles te maken met de typische woningen in het dorpje, die je haast nergens anders tegenkomt: de trulli.

Een weekje cruisen sluiten we af met op de laatste dag een bezoek aan Rome. Vanuit één van de grootste havens in Italië, Civitavecchia, gingen we met de trein naar de Italiaanse hoofdstad Rome. Na een ritje van 40 minuten kwamen we aan in het centrum van Rome. De belangrijkste historische gebouwen zoals Het Colosseum, De Trevi fontien, De Spaanse Trappen, Het Pantheon… bekeken we vanuit een open dubbeldekker, hop on, hop off-bus met audiogids.

Het was een heel bijzondere ervaring. Een weekje genieten aan boord van de MSC Splendida is als een drijvend luxe resort en biedt alle recreatie –en entertainmentopties die je op een vakantie zou verwachten. Een elegant schip met een vleugje Italiaanse charisma en faciliteiten voor jong & oud, dat is MSC Cruises.