Namibië, een fantastische bestemming met verscheidene landschappen. Het is dan ook een heerlijke ervaring om hier per huurwagen rond te reizen. Via geasfalteerde wegen en verharde gravelbanen rij je van het ene landschap naar het andere. Tineke reed door woestijngebieden en bergpassen richting de kust om te eindigen aan de witte zoutvlaktes van Etosha National Park.

Op haar 10-daagse selfdrive rondreis ontdekte ze enkele hoogtepunten van Namibië. Hierbij enkele leuke tips & tricks!

Kalahari

Een eerste kennismaking met het woestijnlandschap van Namibië. De kleine rode duinen en goud gras zijn typerend voor de Kalahari. Hier kan je leuke wandelingen maken en met een beetje geluk kan je onderweg dieren spotten. Must do: sundowner drive. Samen met een gids rij je de zonsondergang tegemoet. Een aperitiefje terwijl de zon verdwijnt achter de zandduinen? Een geweldige ervaring!

Namib Naukluft

Je kan het Namib Naukluft Park niet verlaten zonder een bezoek aan de zandduinen van en nabij Sossusvlei. De twee bekendste zandduinen die je kunt beklimmen zijn Dune 45 en Big Daddy. Deze laatste is de hoogste om te beklimmen en je kan helemaal tot naar de top wandelen. Van daaruit heb je een prachtig zicht op de Deadvlei (een paradijs voor fotografen). Diegene die zich niet willen wagen aan de klim, niet getreurd! Je kan Deadvlei ook bereiken via kleinere zandduinen.

Swakopmund

De weg naar Swakopmund is uniek! Aan de ene kant zie je de zee, aan de andere kant zandduinen. Een leuke excursie is een boottocht in Walvisbaai (+/- 30 minuutjes rijden): zeehonden en pelikanen komen je verwelkomen op de boot! De dag actief afsluiten? Boek een quadtocht in Swakopmund: adrenaline verzekerd!

Restaurant tips in Swakopmund: Kücki’s Pub en The Tug.

Damarland

Dit is één van de ruigste natuurgebieden van Namibië. Hier kan je een bezoek brengen aan verschillende rotsformaties en mysterieuze rotstekeningen. Hier ligt ook de Himba Village in Otjikandero. In het dorp worden weeskindjes opgevangen. De opbrengsten van de tours gaan naar het Orphan Project.

Etosha NP

Dit bekendste Nationaal Park van Namibië is vooral gekend voor zijn grote hoeveelheid aan wildlife. Ga op zoek naar enkele van ‘the big five’. Je kan kiezen voor een begeleide safari of je kan gewoon zelf met de huurwagen rondrijden in het park.

Windhoek

De hoofdstad van Namibië is de ideale plek om een rondreis te starten of te eindigen. Ga zeker eens eten in Joe’s Beerhouse: een Namibische keuken met een Duitse twist én het is er ook gezellig zitten. Zeker op voorhand reserveren!

Staat Namibië nog niet op jouw bucketlist? Doen! Je zal er geen spijt van krijgen.