Tineke ging onlangs op citytrip in de Tsjechische hoofdstad Praag. Het is ook wel gekend als de ‘Gouden Stad’ en de ‘Stad met de 100 Torens’ (terwijl het er in werkelijkheid meer dan 550 zijn). Het is één van de oudste en minst aangetaste steden van Europa. Het oude historische stadscentrum staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Tijdens je citytrip in Praag mag een bezoek aan de Karelsbrug, het Oude Stadsplein, de Praagse Burcht en de Joodse begraafplaats niet ontbreken. De mooiste uitzichten op de stad heb je vanaf Petrinpark, Letnapark en vanaf de Vitkov-heuvel.

Enkele leuke tips van onze collega:

Maak een foto voor de John Lennon Wall

Kort na de dood van John Lennon werd deze stenen muur omgevormd tot een geïmproviseerd gedenkteken met een schilderij van het gezicht van de zanger. Na de val van het communisme veranderde de muur langzaam van historisch monument naar een populaire toeristische attractie en meest ‘Instagrambare’ plek in Praag.

Ga een koffie drinken in Café Chloé

Wat een leuk adresje! Hier werkt een team van jonge mensen die graag allerlei coole (en vooral roze) dingen maken, alles wat de dag opfleurt.

https://www.cafechloeconcept.com/

Trakteer jezelf op een heerlijke Trdelnik

Ongetwijfeld zal je af en toe iemand zien passeren met deze zoete lekkernij! Het is gemaakt van deeg gewikkeld rondom een metalen stok die geroosterd wordt boven een open vuur. Nadien worden ze gerold in een mix van suiker, kaneel en gehakte noten. Je kan ze erna nog extra laten opvullen met ijs, chocolade, fruit, … Smullen maar!