In november 2019 bezocht onze collega Nathalie de eilanden Malta en Gozo voor 4 dagen, het was een korte maar krachtige reis! Hieronder alvast 5 leuke tips waarvan je automatisch zin krijgt om zelf de eilanden te verkennen:

Malta als citytrip

Niet veel tijd, maar je wilt er toch even tussenuit? Dan is Malta dé ideale keuze! De hoofdstad Valletta is een echte aanrader wanneer je op zoek bent naar een beetje cultuur en geschiedenis. Breng hier zeker ook een bezoek aan de Sint-Janscokathedraal of het Grandmaster Palace.

Combineer Malta met Gozo

Op een 25 tal minuutjes varen sta je met de ferry van Malta in Gozo. Een klein eiland dat natuur combineert met enkele culturele gebouwen zoals de Citadel van Victoria/Rabat. Ga zeker eens kijken naar de zoutpannen, één van de belangrijkste industrieën op het eiland.

Rolling Geeks

Dit bedrijf verhuurt golfkarretjes waarmee je de stad kunt verkennen. Let op, je hebt hiervoor een geldig rijbewijs nodig en in Malta rijden ze links! Een voordeel aan dit bedrijf is dat de eigenaars Nederlands spreken en dat het dus makkelijk is om met hen te communiceren.

Mdina By night

Mdina was vroeger de hoofdstad van Malta, ook vandaag de dag is deze stad zeker ook een bezoekje waard. Kuier doorheen de kleine straatjes en geniet van de rust, Mdina wordt niet voor niets de stille stad genoemd. Een bezoek ’s avonds zorgt ervoor dat het in de stad nog extra romantisch wordt door de lampjes, smalle straten en de bloemen.

Heb je honger? In de stad is er ook een michelinster restaurant “The De Mondion Restaurant” in hotel “The Xara Palace Relais & Chateaux”. Tijdens het eten kan je genieten van een prachtig zicht op het eiland.

Malta voor avonturiers

Malta is een ideale dichtbij bestemming om te gaan duiken. Je hebt er een zeer divers onderwaterwereld en voldoende cursussen of initiaties waarbij je de knepen van de sport kunt leren. Naast duiken kun je in de baaien, kreken… ook nog verscheidene andere watersporten uitproberen.

Zoals je hierboven kunt zien is er in Malta ook voor ieder wat wils!